Szia, Kertész Balázs vagyok a Plandurance futó edzője.

Szerintem a közös munka akkor lesz sikeres és célravezető, ha teljes mértékben őszintén és bizalmasan megbízunk egymásban.  Szeretem, ha reális célokat tűzöl ki magad elé, lehet nagyokat álmodni, de a nagy álmok megvalósításához idő kell.  Szeretem mindenkiből a lehetőségekhez képest kihozni a maximumot., de ehhez az alázatodra is szükségem lesz.

Békés megyei városkában születtem, Gyulán. Ott szereztem meg érettségimet és Eger irányába vezetett utam, ahol Az Eszterházy Károly Főiskola testnevelő-edző szakára jelentkeztem. 2 év után átjelentkeztem Osztatlan Testnevelés és Közösségi művelődés tanári szakra és ezen a szakon szereztem meg diplomámat. Az egyetem mellett a Dr Bátorfi Agria Ktk triatlon versenyzője majd 2 évre rá edzője lettem ahol 7 – 13 éves gyerekeknek kerékpáros és futó edzéseket tartottam. Azóta az egyesületünk kivált a Bátorfi teamből és Az Eger Városi Úszóklub Triatlon szakosztályában folytattam munkásságomat.  A sport szeretete már nagyon kicsi koromban részese volt az életemnek. 4 éves koromtól úsztam később versenyszerűen és 10 éves koromtól futásra adtam a fejem, amelyet 18 éves koromig versenyszerűen, űztem.  Számos megyei címet és országos csapat dobós eredményt értem el. A triatlon sportággal egyetem első évében ismerkedtem meg. A triatlonban a legnagyobb eredményem a korosztályos 3. hely, amire tényleg nagyon büszke vagyok.

Utánpótlás edzőként új kihívásokat kerestem, ezért jelentkeztem a Plandurancehez edzőnek, hogy a felnőtteknek is átadhassam azt a tudást, amit évről évre felhalmoztam. Nagyon nyitott vagyok az új felé, szeretek új információkat gyűjteni, folyamatosan fejleszteni a meglévő tudásomat, hogy sportolóimnak a leg magasabb szintű tudást tudjam biztosítani.  Számomra az eredmények elsőre nem fontosak. Nagyon fontosnak tartom, hogy a tanítvány élvezze azt, amit csinál. Úgy gondolom, ha valaki számára egy adott sport a szenvedélyévé válik és élvezetből végzi azt, az eredmények is meg fognak mutatkozni idő után. Sportolóimnak minden konzultációnál megemlítem, ne a sikert, az élvezetet vadásszák.   Szeretem, ha sportolóim az előírt edzéseket alázatosan elvégzik, de megértem, ha külső tényezők miatt ez meghiúsul.  Úgy gondolom, hogy a sportolóimmal kezdek bizalmi viszonyt ápolni, a visszajelzések munkásságomról egyelőre pozitívak, érzik a fejlődéseket és nagyon szeretnek velem dolgozni, mert szerintük nem csak az elvégzett edzéseikre koncentrálok, hanem figyelembe veszem és alkalmazkodok a magánéletükhöz egyaránt.  Élménybeszámolót kérek, tőlük minden verseny után legyen az pozitív vagy negatív, hiszen csak számok alapján nem tudom felmérni a sportoló élményét. Nagyon megköszönöm, ha az elvégzett edzések után értékelik, saját munkájukat majd erre én reflektálok.

Edzőként a legnagyobb célom, hogy sportolóim még sok év után is beszéljenek rólam, hogy mennyire jó volt velem dolgozni.

Mottóm: Légy türelmes, kitartó és álmaid biztosan valóra válnak.

  • Az Eszterházy Károly Egyetemen Osztatlan Testnevelés- Közösségi művelődés szakon végeztem. Mestertanári
  • Triatlonedző – OKJ
  • Magyar Vízeimentői Szakszolgálat álltal kivocsájtott vízimentői képesítés

  • Legjobb félmaraton 1:24:12
  • Legjobb 10km 36:21
  • Legjobb 5km 16:50

Kertész Balázs

Futóedző