Loading...
  • View Larger Image
Szerző: Szűcs Georgina

Bringára fel! Indul a kerékpáros edzésvezetés a Plandurance-nél!

2019-11-07T14:14:20+02:00

Ahogy tegnap írtam, van egy csomó király változás a házunk táján! Ahogy Ti, mi is egyre jobbak és jobbak leszünk és a jobbnak levés azt is jelenti, hogy olyan területeken, olyan sportágban próbáljuk ki magunkat, ahol eddig még nem.

Persze ez kicsit tulzás, hogy eddig még nem, mert Lőrincz Olivér évekig volt az egyik kerékpáros szakág, a mountain-bike szövetségi kapítánya, de látva Olivér leterheltségét mindenképpen csak úgy akartunk belevágni a kerékpáros edzésvezetésbe, hogy olyan szakembert találjunk mellé, aki “érti, hogy mit mond”, szakmailag és emberileg is beleillik az edzői csapatunkba, képzi magát és képben van az aktuális edzésélettan, tudományos alapú edzésvezetés kérdéseivel. Nem volt egyszerű, de Varga Szabolcs személyében megtaláltuk azt a kollégát, aki Olivérrel együtt dolgozva nemcsak a kerékpáros edzésvezetést, de (spoileralert!) a triatlon edzésvezetést is felelősen magáénak tudja érezni.

Na, de mit kell tudni Varga Szabolcsról?

Idézek a hozzánk beküldött önéletrajzából:

“2013. óta kerékpározom, előtte úsztam illetve futottam is. Éves szinten 14-15 ezer km-t tekerek strukturált edzések alapján. Tavaly óta kerékpáros teljesítménymérő (wattmérő) segítségével készülök a versenyekre, mely teljesen új szemléletet adott számomra. Edzőm, Szöllőssy István is nagy segítséget ad tudásom gyarapításában. Edzéstervek írásán kívül jelenleg az Eger Városi Úszóklub fiatal triatlonistáinak kerékpáredzéseit vezetem.”

Ha bringázol, akkor Szöllőssy István neve talán ismerős lehet számodra, de mit mond ő Szabolcsról?

“Szabolccsal 2017. óta dolgozunk együtt. Az, hogy ilyen rövid idő alatt ennyit fejlődött, sokban köszönhető annak is, hogy a szorgalma nemcsak az edzésekre, hanem az edzéselméleti hátérre is kiterjed. Folyamatosan tanult tőlem és a szakirodalomból is. A kezdeti edző-sportoló viszony szép lassan átalakult kollegiális kapcsolattá. És úgy látom elméletből is olyan gyorsan fejlődik, mint korábban a gyakorlatból.”

Mi biztosak vagyunk abban, hogy nagyon-nagyon jó kezekben lesztek Szabolcsnál, ti lesztek a Plandurance első bringásai, pár év múlva talán már legendaként mesélik ezt az időszakot a bringás körökben. A kérdés csak az, hogy jössz, részt veszel-e a legenda születésében!

Ott akarok lenni, induljunk a bringán!

Ui: Holnap jövök a triatlonnal! Durva lesz!