12 kritikus pont, amire figyelj, ha elkezdesz futni

Most kezdted a futást? Esetleg csak tervezed? Nagy dolog, hogy itt tartasz. Ilyenkor még törékeny a kapcsolatod a futással: minden áldott edzés egy kis győzelem magad felett. Minden megtett lépés a kényelmi zónádon kívülre vezet. Összeraktam neked 12 pontot, amelyek nekem segítettek, hogy a futás megragadjon az életemben.

– Moós Gergő

crop woman running on the bridge

#1 Vegyél egy jó cipőt!

Igen, az első és legfontosabb, hogy már az első métereket is egy jó, a te anatómiai adottságaidnak megfelelő futócipőben tedd meg! A futócipő-választás nagyon kritikus része az indulásnak, ha nem megfelelő futócipőben futsz, akkor az nagyon könnyen sérülésekhez vezethet. Minden egyes futólépésnél a testsúlyod hatszorosának megfelelő erők hatnak az ízületeidre, mint egy földrengés, végigmegy rajtad.

A mai futócipők ezt a hatást már csillapítani tudják, de csak a futócipők, nem jó mindenféle polc mélyéről elővett sportcipő. Én 117 kilósan már futottam és nem lett baja a lábamnak. Ráadásul aszfalton futottam, de ha Te teheted, akkor térj le az aszfaltról és inkább földes úton, erdőben, vagy puhább talajon fuss. A puhább felület csökkenti a “földrengés” erejét! Mindenképpen azt javaslom, hogy olyan helyen válaszd ki a cipődet, ahol szakértők tudnak megnézni futás közben. Ilyenkor felállítanak egy futópadra és akár szemmel, akár egy képrögzítő rendszer segítségével kielemzik a mozgásodat, ami alapján majd cipőt javasolnak.

#2 Költs el egy csomó pénzt a futásra, vegyél jó ruhákat és egy jó órát!

Ok, nem mindenki ilyen típus, de nekem az óra, a futócipő és a ruhák ára is egy plusz kényszerítő erő volt és segített az első hónapokban (ha egy valag pénzt elköltöttem a cipőre és a csilli-villi órára, akkor nehogy már ne fussak). Órával kapcsolatban ne hagyd magad becsapni, az okosórák sajnos nem futóórák. Tudom, hogy így könnyebb lenne beadnod a feleségednek/férjednek, hogy miért van szükséged a legújabb Apple/Samsung/bármi okosórára, de sajnos el kell rontanom az ördögi tervedet.

Ezek futóedzésileg nem a legmegfelelőbbek. A legjobb lenne, ha gondolnál a közös jövőnkre és már most olyan futóórát szereznél be, amivel együtt tudsz velem dolgozni és kompatibilis a TrainingPeaks nevű edzésnaplózó rendszerrel. A Garmin, Suunto, Polar környékén nem nagyon tudsz félrelőni, de van egy szabvány bluetooth pulzuspánt és egy okostelefonos applikáció, ami az ár/érték bajnok.

#3 Mérd az edzéseket és sikerélményed lesz!

Akármilyen mérőeszközt is használsz, a legfontosabb, hogy mérj. Amit mérni tudunk, abban fejlődni is tudunk. Ha mérünk, akkor fejlődünk. Szóval kiemeljük az x-es tagokat: mérés = fejlődés. A mai futóórák és alkalmazások segítségével minden egyes lépésedet digitálisan naplózni tudod. Pontosan tudod, hogy tegnap mennyit és milyen tempóban futottál, mekkora távot tettél meg.

Látod a heti, havi, éves összkilométereidet, átlagtempóid változását, ezernyi olyan adatot, amivel kapcsolatban fel tudsz ismerni fejlődési trendeket. Ezen a héten gyorsabban tetted meg a kedvenc futóköröd, mint múlt héten? Ugyanannyi idő alatt nagyobb távot tettél meg? Hasonló tempóban alacsonyabb a pulzusod? Menthetetlenül fejlődsz! Ennek mellékhatásaként még fogysz is. De hát kit érdekel a fogyás, nem igaz?

#4 Blogolj, naplózz, oszd meg az edzéseidet!

Nem ígérem, hogy híres blogger leszel. Nem ígérem, hogy kézről-kézre adnak majd a nívós sajtóorgánumok. Azt viszont tudom, hogy nagyon más szintre emeli a motivációdat, ha folyamatosan publikálod az edzéseidet valahol. Nehéz kilépni a fénybe és megmutatni az ismerősöknek, hogy futsz, de ha megteszed, akkor egy hatalmas fegyvert állítasz csatarendbe a saját lusta éned ellen.

Ha az osztálytársaid és ismerőseid orra alá dörgölted múlt héten, hogy te milyen király vagy, hogy kiléptél az eddigi életedből, mersz változtatni és fel merted vállalni, akkor ezen a héten sem teheted meg, hogy otthon maradsz és visszaülj a kanapéra! Oszd meg a mai edzésedet is, fényképezz, blogolj, bőszítsd fel a facebook ismerőseidet, mutasd meg másoknak is, hogy mennyire büszke vagy magadra és az elkövetett edzésedre! Ha elkezdenek letiltani, akkor már jó úton jársz!

#5 Győzd le önmagad!

Mi ez a hülyeség, hogy győzd le önmagad? Mekkora közhely, na mesélem is! Én télen kezdtem el futni. Mármint egy olyan télen, amikor nem tavasz volt, mint most, hanem tényleg tél volt és hó esett, és jöttek az ünnepek. Heti háromszor futottam és egy csodálatos keddi napon épp jól megérdemelt pihenőnapomat töltöttem, amikor bemondta a rádió, hogy a mai nap az év leghidegebb napja.

Befészkelte a fejembe magát a gondolat, hogy ha ma elmennék futni, akkor megint adnék egy pofont a bennem rejlő lusta énemnek. Abból nem eszel – gondoltam magamban, ha most lenyomlak, akkor máskor sem kerekedhetsz rajtam felül. Ha az év leghidegebb napján elmegyek futni, akkor minden más nap már sokkal könnyebben hozom a döntést, amikor melegebb van. Felöltöztem és elmentem futni és azóta a hideg sem lehet kifogás!

#6 Lassan fuss, tovább érsz!

Nem 14 éves vagy és nem tornaóra van! Nem kizárt, hogy annak a csajnak, aki a B-be járt és állandóan szemeztetek, már gyereke is van. Szóval kapj a fejedhez! Elmúltak azok az idők, amikor önfeledten rohangáltál az iskolaudvaron, vagy tornaórán az iskola körül. Nem hajt a tatár, nincs Cooper-teszt. Szép lassan fuss, kényelmesen. Merülj el a mozgásban, ringatózz, táncolj, élvezd, meditálj! Ha lihegsz, ha kipirosodsz, ha a szádon zihálva veszed a levegőt, akkor túl gyorsan futsz!

Lassíts és énekelj valamit futás közben, vagy szavald el A Walesi bárdokat. Ha nem kapkodod közben a levegőt, akkor jó intenzitással futsz és fejlődni fogsz, ráadásul tanítod a testedet a mozgás közbeni zsírégetésre. Ha ennél gyorsabban futsz, nem csak, hogy nem fogsz annyira fejlődni, sokkal jobban kiteszed magad a sérülésveszélynek is. Szóval lassíts és élvezd!

#7 Egyszerre csak egy legyet!

Tudom, hogy ha már kitaláltad, hogy futni fogsz, akkor most már mindent meg akarsz változtatni, szeretnél jobban, egészségesebben kajálni, meg eljárni spinningre, meg jógára, meg úszni, meg rendet rakni a padláson és lefesteni a kerítést. Ne csináld! Egyszerre csak egy dologra fókuszálj és ha az a futás, akkor a futás épüljön be az életedbe. Először tudj magadra úgy gondolni, mint futó.

Úgy ébredni, mint futó, úgy feküdni, mint futó. Addig hagyd a francba a kaját és ne változtass drasztikusan az étrendeden. Egész egyszerűen ha egyszerre két legyet kergetsz, akkor egyik sem lesz meg! Adj magadnak pár hónapot, most fókuszálj a futásra, legyenek az edzések a heti rutinod szerves részei és ha már ez megvan, akkor léphetsz tovább az életed más területein is változtatni. (De ott is csak szépen sorban!)

#8 Pihenj!

Kezdetben heti három alkalommal futottam (valójában nem volt ez futás, csak amolyan erőltetett iramú gyaloglás), de már ez is bőven elég volt ahhoz, hogy fejlődjek. Neked sem kell arra gondolni, hogy ha most elkezdesz futni, akkor hatalmas szeletet szakítasz ki a szabadidődből.

Heti 2 órával kalkulálj, két harminc perces és egy hétvégi 45 perces “hosszú” edzés már tökéletesen elegendő, hogy elinduljanak azok a szervezeti folyamatok, aminek hatására heteken belül fittebbnek, sportosabbnak és fiatalabbnak érzed magad! Nem fog az életed felborulni. A futásban ez is nagy menőség, aránylag gyorsan kapsz annyi edzésingert, amitől a szervezeted adaptálódni és fejlődni kezd, de két edzésnap között a pihenőnap legalább olyan fontos, mint az edzések!

#9 Mi hajtott ide?

Az én történetem arról szól, hogy pár hónapon belül három férfi családtagom halt meg szív- és érrendszeri problémákban. Mindhárman az ötvenes éveikben voltak, még 20-25 évük lett volna és kellett volna, hogy legyen. 31-32 évesen nekem ezt kellett átgondolnom, hogy szeretnék-e családot, szeretném-e még látni a meg sem született gyermekemet érettségizni. Nekem ez volt a motivációm abban, hogy életmódot váltsak és hogy egyébként is tudatosabban éljem az életemet. Mi a Te történeted? Tudatos vagy? Fontos vagy magad számára annyira, hogy belekezdj és csináld?

#10 Fuss közösségben!

Nem is nagyon tudok hirtelen más olyan sportágról vagy szabadidős tevékenységről, aminek ennyire új dimenziót adna a közösségi lét, mint a futásnak. Talán éppen az előző pont miatt, de mi, futók nagyon hasonló dolgokon megyünk keresztül és ilyenkor rengeteget ad, ha van mellettünk valaki, aki már járt azon az úton és előrébb tart.

Lehet az egy edző, lehet az egy közösségi ember, lehet az egy futócsapat. Olyan emberek, akik között jól érzed magad, akik között önmagad lehetsz és akikkel a futás is inkább egy közösségi élmény lesz, mint csak egy újabb végrehajtandó edzés. Ha már voltál ilyen közösségi futáson, akkor azt is tapasztalhattad, hogy a tömeg húzni tud. Sokkal könnyedebben tudsz sokkal gyorsabb tempót futni, mintha egyedül futnál.

Érdemes ezt is kihasználni, de persze csak óvatosan, mert az sem jó, ha tartósan a rád kialakított pulzuszónák felett futsz! A Plandurance Edzettségfejlesztő Műhely futóinak 2019-től mi is tartunk havonta közösségi futásokat, illetve egyéni vagy előfizetéses futóink számára létrehoztunk egy facebook csoportot, ahol hasonló futókkal találkozhatsz, de az edzőink is jelen vannak!

#11 Versenynevezés

Igen, tudom, hogy most el sem tudod képzelni, hogy ott téblábolj a sok lúdtalpas között és totyogj jobbra, aztán meg balra az idétlen rajtszámmal a hasadon, de hidd el, hogy a rajtban toporgás bénázását egy olyan eufórikus érzés váltja majd fel, ami semmihez sem hasonlítható. Lehet, hogy még csak pár hónapja futsz és csak 2-3km a “hatótávolságod”, de már most érdemes szemezni a nagy futóesemények váltótávjaival, mert egy igazi tömegrendezvény, ahogy sok ezer emberrel egy irányba futsz, meg fogja változtatni az életed. Hidd el, nálam is így volt!

#12 Fuss edzésterv alapján!

A kezdetben jönnek majd a sikerélmények, elvisz majd a lendület. Azt érzed, hogy megtaláltad a Bölcsek Kövét és most már nincs is más dolgod, minthogy fuss, minden nap, minden percben. Aztán a túlterhelés és a túledzés hatására jön a sérülés, a visszaesés és ez a visszaesés akár mélyebbre taszít, mint ahonnan indultál. Ne ess ebbe a hibába! Tartsd magad a helyes és optimális fejlődési úton egy edző, vagy egy edzésterv segítségével. Kezdetben mindig legyen pihenőnapod két futás között és sose emeld a heti megtett kilométert 10%-nál nagyobb mértékben. Persze most nagy hülye lennék, ha nem írnám ide, hogy dolgozz edzővel!

Segítek elindulnod és elkerülni a hibákat.

Csatlakozz a plandurancerek közé és fusd magad az új életmódodba ezzel a programmal.

„124 kg voltam és senki nem gondolta, hogy valaha lefutom a maratont – én sem. Mégis futó lettem és idén téged is azzá teszlek. Mert a mentorod leszek, veled ünneplem a sikereidet és akkor is segítek elindulni, amikor semmi kedved.” – Gergő (Dagadt Köcsög)

Happy woman at home

A legfontosabb szabály: az edzést igazítjuk az életedhez

És nem neked kell az életedet az edzések köré szervezned. Mert te döntöd el, hogy

 • heti hányszor akarsz edzeni,
 • mikor indulsz el futni,
 • mit akarsz elérni (életed első 10 kilométere ugyanolyan fontos cél, mint egy félmaraton).

Nincs szigorú időbeosztás

Nehéz úgy mindent beleadni az edzésbe, hogy azt érzed az edződön, haladna, mert utánad még sok dolga van. És azért sem kell kapkodnod, mert a többiek rád várnak – mint pár csoportos órán.

Nincs öltözőpara

Nem kell amiatt szoronganod, mit gondolnak a külsődről a többiek, amikor átöltözöl. És neked sem kell a kisportolt csajokat vagy pasikat nézned (akkor is, ha nem akarod).

Nincs órára rohanás

Nincs idegeskedés amiatt, hogy dugóban ülsz vagy túlóráznod kell és látod, hogy elkésel a csoportos óráról vagy a személyi edzésről (ráadásul pénzt sem buksz).

Nincs sablonétrend

Az egészséges táplálkozás túlmutat a divatos zabkásán és rizs-csirke-brokkoli kombináción, amit be is bizonyítunk azzal, hogy minden héten elküldjük neked a Béres Alexandrával kidolgozott Plandurance-menüt, amit meg is rendelhetsz.

WalkToRun klubtagság

Létrehoztunk egy zárt Facebook-csoportot azoknak, akik velünk teszik meg az első futólépéseiket. A zárt körnek te is tagja leszel. A közösségi szellem és a mentorok támogatása mellett hasznos tanácsokat, videókat is megosztunk veled.

100% fejlődési garancia

Több ezer emberrel együtt tudjuk, hogy a módszer működik, ezért bátran vállaljuk, hogy ha az induláshoz képest a program végére nem javul az edzettségi állapotod, akkor a következő felkészülési időszakban ingyen foglalkozunk veled.

Szia, Gergő vagyok. 124 kilósan kezdtem futni.

Mert lesokkolt, amikor azt láttam, hogy egy 80 éves ember jobb kondiban van nálam és 10-15 percet rám ver.

Azért kezdtem futni, hogy lefogyjak

De rájöttem, hogy a 35 kg mínusz csak egy kellemes mellékhatás a jellemfejlődésemhez képest. Azért lettem edző, hogy téged is végigvezesselek ezen az úton.

A futás neked is segíteni fog

Blogot írtam a mindennapi küzdelmemről, amivel több ezer embernek segítettem a futással életmódot váltani. Most te is csatlakozhatsz hozzánk!

Mindannyian máshonnan indulunk, de egy irányba tartunk

Én azért kezdtem futni, mert nem akartam idő előtt meghalni. Meséld el, te miért vágsz bele, majd folyamatosan oszd meg velünk, milyen utakon jársz.

Stokinger Zoltán edző

„Milyen immunerősítőt szedsz?” „Futok.”

A kérdés tényleg elhangzott a zárt Facebook-csoportunkban, amire többen azt válaszolták, hogy az egész éves kinti futással az immunrendszerük is megedződött. Persze ez önmagában nem elég ahhoz, hogy valamennyi betegség messziről elkerüljön, ezért minden fontos plusz infót elmondunk ahhoz, hogy minden időben a legtöbbet hozd ki a testedből.

Ilyen érzés #plandurenszernek lenni

Tök jó edzések, tök jól vannak felépítve, nem halok bele, élvezem őket. Imádom az egészet úgy, ahogy van!

— Willy Károly

10 éve futogatok, de nem volt rendszer az edzéseimben. Pont jókor jött nekem a Plandurance, rájöttem, hogy ez nem véletlenül egy szakma. Azóta rendszer került az edzésekbe és már néhány hét után észrevettem a fejlődést.

— Besenyei Erzsébet

Utáltam futni, futópadon kínoztam magam. Kiköptem a tüdőmet, nem fejlődtem és előbb-utóbb mindig feladtam. Az első hetekben egy tesztfutás alapján meghatároztátok a rám jellemző adatokat és így az edzéseim könnyebbek, mégis hatékonyabbak lettek. Megszerettem a futást, beépültek az edzések az életembe, aminek a családom is örül és támogatnak. Az pedig külön öröm, hogy a Plandurance-menüvel együtt már több mint 5 kilót fogytam.

— Szombatfalvi Réka

Soha nem futottam még edzővel, de megérte elkezdeni veletek a közös munkát, mert az edzések sokkal változatosabbak, mint egy internetről letöltött terv és amikor azt érzem, hogy megszoktam a terhelést, mindig bekerül valami újdonság, amitől ismét kellemesen elfáradok.

— Radványi Anikó

Young woman runner running on trail in the morning

Fusd idén komfortos hellyé a tested.

A #plandurenszerek között a helyed, ha

(szinte) 0 km-es futó – vagy újrakezdő – vagy és okosan akarsz eredményeket elérni.

életmódváltás helyett új életformát akarsz magadnak, amihez folyamatosan motiváló közösséget keresel.

az otthoni ugrabugra helyett tapasztalt edzőt keresel magad mellé és folyamatos, profi visszajelzést akarsz a tényleges fejlődésedről.

nem szeretsz csoportos órákra járni és utálsz másokhoz igazodni.

a klasszikus „gyúrás” nem a te sportod.

Eldöntötted, hogy jól akarsz kinézni. Segítünk, hogy májusban tényleg elismerően mérd végig magad a próbafülkében.

A nulladik lépést már megtetted a változás útján, mert ezt az oldalt böngészed.
Az előfizetés után mutatjuk az ösvényt, mert kézen fogunk és terelgetünk, merre menj tovább.

1. Kiválasztod az edződet.

Ha bizonytalan vagy és nem tudod a név, kép és bemutatkozószöveg alapján eldönteni, kivel tudnál legjobban együtt dolgozni, akkor segítünk dönteni. Ehhez mindössze egy gyorsteszt (3 perc) kitöltésére lesz szükség, amivel megnézzük, honnan indulsz a futásban és mivel tudunk lendületben tartani – aztán ez alapján ajánlunk neked edzőt.

2. Beszélsz az edződdel.

Azért, hogy megtudjuk, mi a célod, heti hány alkalommal és mennyi ideig szeretnél edzeni. Nem muszáj személyesen leülnötök, skype-olhattok is. (Egyébként így tartjuk a kapcsolatot több, külföldön élő magyar csapattagunkkal. Van, aki Angliában, Írországban, sőt olyan is, aki Kínában futja velünk a km-eit.)

3. Lefutod a tesztfutást

Tudnunk kell, honnan indulunk, ezért 30 percet kell futnod a leggyorsabb tempóddal – lehetőleg séta nélkül. Látni fogjuk a fontos paramétereket, pl. a lépésszámodat, a tempódat, a pulzusodat és a függőleges oszcillációdat. így meg tudjuk határozni azt a csak rád jellemző intenzitásprofilt, ami az edzésterveink alapját fogják képezni! (Akkor se ijedj meg, ha még nem megy 30 perc futás, ekkor az ébredési pulzusaid alapján állítjuk be az edzéseidet.

4. Megtervezzük az edzéseidet.

A beszélgetés és a felmérés alapján összeállítjuk az életritmusodhoz passzoló edzéstervet, mert nem akarunk belekényszeríteni egy neked kényelmetlen, sablonos rendszerbe.

5. Havonta beszélünk!

Monitorozzuk az edzéseidet, konzultálunk és újratervezünk, ha kell. A személyre szabott edzésterv ezt jelenti és nem random kitalált gyakorlatsorokat vagy hónapokra előre fixált futóedzéstervet.

6. 4x-es figyelem a kommentjeid alapján.

Az edzéseidet nemcsak feltöltheted, hanem kommentelheted is, amit az adataid mellett figyelembe veszünk a következő heti edzéseid megtervezésénél.

Csatlakozol a #plandurenszerek közé?

Akkor már csak pár kattintásra vagy attól, hogy megtedd az első lépéseket az új életedbe vezető úton. Az újévi fogadalmad betartását egy felturbózott VIP csomaggal támogatjuk, ha az első 220 jelentkező között vagy.

A VIP csomaggal kapsz

 • Egy ingyenes próbahónapot. Az első hónap ingyenes, amiben benne van az első telefonos komzultáció, a tesztelés és a technikai support tökéletesítése.
 • Személyes futóedzőt, aki folyamatosan tartja veled a kapcsolatot és ha kell, akkor hetente újratervezi az edzéseidet (anélkül, hogy a célod megváltozna).
 • Az életedhez igazított edzéstervet az induló beszélgetés és intenzitásprofilod alapján.
 • Egy „korlátlan bérletet”, amivel annyiszor edzel, ahányszor az életritmusodba belefér. Tudod, a futásban az az egyik legjobb dolog, hogy az aszfalt, az erdő vagy a Margit-sziget mindig nyitva van és belépőt sem kell váltanod.
 • A teljesítményedet figyelő applikációt. De mi az adathalmazon túl ismerjük a napi rutinodat, a mentális állapotodat, megtanítjuk a futás helyes technikáját és nem frusztrálunk, ha nem javulnak a számok.
 • Egy közösséget, ami veled ünnepli a sikereidet és akikkel rendszeresen közös programokon vehetsz részt.
 • A mozgás teljes szabadságát. Te döntöd el, hol és mikor edzel, mert az edződ ettől függetlenül pontosan látni fogja, hogyan teljesítettél és hol kell javítani ahhoz, hogy sérülés nélkül javuljanak az eredményeid.
 • Kihívásokat, amikhez szívesen csatlakozol. Nálunk a frissítőpontok is a futó életmód köré épülnek (étrend, regeneráció, mentális készülés), ami azt jelenti, hogy az adott ajándékhoz passzoló kihívásra invitálunk.
 • Hetente edzésmonitorizást, újratervezést (ha kell) és konzultációt.
 • 4x-es figyelmet a kommentjeid alapján, mert az edzéseidet nemcsak feltöltheted, hanem kommentelheted is.
 • 24 órán belüli ügyfélszolgálati válaszidőt.
 • Havi $19,95 értékű TrainingPeaks Prémium előfizetést.
 • Versenystratégiát az edzőversenyeidre is.

VIP-csomag éves hűséggel az első hónap ingyen, utána havi 19.990 Ft

A VIP-csomag éves hűség nélkül havi 24.990 Ft.

A hűségidőn belül a felmondási díj ellenében tudod lemondani a közös munkát (ami az edzéstervezési csomagod kéthavi, teljes árú díja).

Ezek a kérdések benned is felmerülhetnek

Igyekeztünk minden lényegestudnivalót leírni az oldalon, de előfordulhat, hogy neked olyan kérdésed van, amire nem találtál választ. Éppen ezért ebben a blokkban összegyűjtöttük a gyakori kérdéseket, de ha így is bizonytalan vagy valamivel kapcsolatban, akkor írj nekünk az ugyfelszolgalat@plandurance.hu e-mail címre (igyekszünk 24 órán belül reagálni).

Mennyi időt vesz igénybe egy edzés?
Annyit, amennyi az életritmusodba belefér és passzol a céljaidhoz. Ezért kezdjük a közös munkát egy beszélgetéssel, amikor arra is rákérdezünk, hogyan alakulnak a napjaid.

Muszáj okosórát vagy wattmérőt vennem?
Ha nem akarsz, nem muszáj, mert egy okostelefon és egy bluetooth-rendszerű pulzuspánt is elég ahhoz, hogy nyomon kövessük az edzéseidet. Persze szuper, ha van teljesítménymérőd, de ezt a döntést (is) teljesen rád bízzuk.

Tudtok okosórát ajánlani?
Persze, sőt ha bizonytalan vagy a választásban, akkor kifejezetten javasoljuk, hogy kérd ki a véleményünket.

Nem gond, hogy vidéki vagyok?
Egyáltalán nem. Örülünk, ha személyesen is tudunk veled találkozni, de a konzultáció minden további nélkül működik telefonon, skype-on vagy viberen is (amelyik neked szimpatikus).

Csak bankkártyával fizethetek?
Nem, ezen kívül választhatod a Szép kártyát is (ebben az esetben minden hónapban küldünk egy levelet, amivel ki tudod egyenlíteni a havidíjat). A bankkártyás fizetésnél pedig nem lesz különösebb intéznivalód a fizetéssel, mert az OTP Simple minden hónapban automatikusan levonja és kiszámlázza az előfizetésed díját.

Pénzt bukok, ha lebetegszem az 1 éves együttműködés alatt?
Úgy alakítottuk ki a programot, hogy a 12 hónap alatt összesen 4 heti szüneteltetési lehetőséged legyen, amit különösebb indok nélkül „kivehetsz” orvosi, családi vagy munkahelyi okok miatt. A kisebb szünetek természetesen kitolják a hűségidő lejáratát, de ebben az időszakban sem feledkezünk meg rólad, mert szintentartó edzésprogramot mutatunk.

Lemondhatom az előfizetést, ha mégsem tetszik a rendszer? Erre találtuk ki az ingyenes próbahónapot, sőt, kifejezetten arra kérünk, hogy csak akkor készülj velünk, ha az első pár hét után úgy érzed, megvan a kémia. A hűségidőn belül felmondási díj ellenében tudod lemondani a közös munkát (ami az edzéstervezési csomagod kéthavi, teljes árú díja).