Skip to content

BRÉKING!!!! Kijárási korlátozás, de… FUTHATUNK!!!!!

A ma reggeli Magyar Közlönyben megjelent 71/2020. (III. 27.) sz. a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet 3. §-a kimondja, hogy a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.

A rendelet értelmében alapos indoknak minősül többek közt az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés. A törvénykezés az alábbi részletszabályt rögzíti:

“Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.”

A fentiekre tekintettel tehát megnyugtatunk mindenkit, hogy az országos tisztifőorvos korábbi ajánlásának megfelelően sportolni, szabadtéren sportolási célú tevékenységet végezni (futni, kerékpározni, túrázni) – a kormányrendeletben rögzített feltételek betartása mellett – a továbbiakban is engedélyezett. 

Szóval, nincs kifogás!!! Nyomás edzeni!

Hajrá!

Dr. Molnár Attila
Dr. Molnár Attila
Tovább olvasom
"Az, hogy 25 km futás után nem fáradok el, annak az eredménye, hogy ilyen edzéstervvel futok. A szakmai megalapozottság gyakorlatban is bizonyított, meghozza a várt eredményeket. Még úgy is, hogy azt érzem lassabban futok, mint tudnék és a pulzusomat is figyelnem kell, de megvan az eredménye!"
Balogh Györgyi
Balogh Györgyi
Tovább olvasom
"A jelentkezésem után időpontot kellett foglalnom az első konzultációra. Amikor csörgött a telefon, egy nagyon kedves női hang mutatkozott be Nagy Mariann edző személyében és számomra meglepő módon kérdéseket tett fel, annak ellenére, hogy az adatlapot kitöltöttem. Megbeszéltük, hogy milyen egészségügyi problémával küzdök, a z első pillanattól kezdve megtaláltuk a közös munkához szükséges összhangot."
Bognár Gabriella
Bognár Gabriella
Tovább olvasom
"A Plandurance-el nincs helyhez kötöttség. Ő kiírja a TP-ben ,Te megcsinálod bárhol vagy is a nagy világban. Kiértékelik ha kell beszéltek róla. Aztán közösen örültök a sikernek mert az garantáltan nem marad el."
Előző
Következő

Legyen a maraton a kedvenc távod!

A maratonnak súlya és ereje van, amivel a legtöbb futó erős érzelmi kapcsolatot ápol. A maratoni távon való jó szereplés, rengeteg futó célja és vágya. Ennek az örökzöld témának az apropójából összeszedtem néhány hasznos tippet, amit fontos figyelembe vennetek a
Tovább >>

Versenyzel, vagy edzel?

Az amatőr futók nagy százaléka szinte minden edzésén versenyen fut. Különösebb átgondolt edzéselméleti koncepció nélkül, ha fut előttük egy sporttárs, azt meg kell próbálni utolérni, megelőzni-stílusban sportolnak.  A versenyszellem, az ego dolgozik. Nem feltétlen baj ez. Örömforrás, elégedettség-érzést ad. Viszont
Tovább >>

Az elveszett motiváció nyomában

A szakterminológia a motivációt, mint fogalmat elsősorban a belső, cselekvésre való késztetésre szűkíti, azonban az erre ható külső erőknek is nagyon fontos szerepe lehet. A jelenlegi helyzetben edzőként az egyik legnehezebb feladatunk a sportolók motivációban tartása. Az elveszett célok sok
Tovább >>

Megjósolható a fejlődés mértéke?

Sokszor találkozunk azzal a „problémával”, hogy valakinek egy viszonylag gyors ütemű fejlődést követően lassul a javuló tendenciája és kezdetét veszi az a monoton és elégedetlenséget szülő érzés, amelyet úgy hívunk stagnálás. Ugyanakkor ez nem biztos, hogy a te vagy az
Tovább >>