Loading...
Moós Gergely2020-02-05T11:53:39+02:00

BEMUTATKOZÁS

MOÓS GERGELY

Moós Gergely vagyok. Szeretnélek motiválni, hogy fuss, és ha nem tudsz még futni, ne keseredj el, hanem gyalogolj! Kezdj el mozogni és ne add fel! Pontosan tudom, hogy mennyire nehéz neked és hogy min mész keresztül. Mikor elindultam ezen az úton, 124 kg voltam és 50 métert sem tudtam futni. De nem adtam fel, és meglett az eredménye. Fogytam 35 kilót, de a legfurcsább az volt, hogy ez csak a futóvá válásom mellékterméke volt.

Nem születtem futónak és nem is gondolta volna rólam senki, hogy valaha maratont fogok futni, még én sem.

Mégis lefutottam, többször is. Változásom folyamatáról blogot vezettem Dagadt Köcsög néven. A blog alapján létrejött közösségben már több ezer embert tudtam motiválni a futásra, életmódváltásra.

Teltek az évek és egyre többen kérték a tanácsaimat, így Lőrincz Olivér támogatásával elindultam az edzői pályán, 2015 óta dolgozom egyéni sportolókkal. Az edzői pálya persze nem csak játék és mese, azóta is folyamatosan képzem magam, járok tanfolyamokra és workshopokra és kutatom az aktuális futós és triatlonos szakirodalmat, de a legjobb iskola, hogy együtt dolgozok Lőrincz Olivérrel.

Feladatom, hogy minél több emberhez jusson el a futás szeretete és lehetséges szerepe az életmódváltásban, ezért rendszeresen vállalok motivációs előadásokat iskolákban, cégeknél, közösségekben.  Az akadémia saját zónás edzésprogramjainál velem tudsz készülni a 3,5,7, kilométeres távok összes szintjén, illetve a 10 kilométeres felkészülési tervek első 4 szintjén. Rendszeresen tartok ingyenesen látogatható csoportos edzéseket kezdő futóknak, ezekről itt tudsz tájékozódni.


KÉPZÉSEK ÉS DÍJAK

Képzések:

IWI – Fitness Instruktor (OKJ: 51 813 03, EQF level 3)
IWI – Sporttáplálkozás
Polar Kardiotréner BASIC képzés
Polar Kardiotréner CROSSTRAINER képzés
BLACKROLL® Myofascial Course
FitCollege – Gerinc anatómiája
FitCollege – Alsó végtag és függesztőövének anatómiája
FitCollege – Felső végtag és függesztőövének anatómiája
Fitcollege – Running Technique kurzus

A Magyar Tehetség Nagykövete

A MATEHETSZ a Magyar Tehetség Nagykövetének választott. A magyar közélet, tudomány és művészet jeles képviselői közé kerültem. Görbicz Anita és Polgár Judit után a harmadik kinevezett lettem, aki sportban tevékenykedik.


SPORTEREDMÉNYEK

Első 10K futóverseny (106kg): 57:03″
Első félmaraton (99kg): 2:05:24″
Legjobb félmaraton (90kg): 1:39:33″
Legjobb maraton: 3:32:53″
Legjobb 6 órás: 56,1km
Balaton Szupermaraton (195km) : 21:33
Terep 50: 6:02
Dupla élmény (71km, 3360+ ):  11:48


SPECIALITÁS

Miben vagyok különleges? Abban, hogy pár éve 50 métert sem tudtam futni és 124kg voltam. Lehet, hogy sokkal rosszabb állapotban voltam, mint Te most. Innen jutottam el odáig, hogy bármikor, álmomból felkeltve is le tudnék futni egy maratont, de mégsem erre vagyok büszke. Tudom, hogy az első hónapok edzései mennyire gyötrelmesek, fájdalmasak és mennyire erősnek kell lenned ahhoz, hogy kimozdulj a kényelmi zónádból. Pár éve még én is megküzdöttem minden lépéssel és ha ma büszke vagyok valamire,akkor az nem a temérdek félmaraton és maraton, ultra és terepverseny amit teljesítettem, hanem azok a 30-45 perces edzések, amiket az első hónapokban teljesítettem.

Én tudom, hogy az első hónapokban milyen erősnek kell lenned, milyen döntéseket kell meghoznod, tudom, hogy mit mond belül a kisördög, még itt szól nekem is a fülemben. Az én specialitásom, hogy jártam az utadon és eljutottam rajta odáig, ahova te is szeretnél. Vezetni tudlak és melletted lenni akkor, amikor azokat az első lépéseket megteszed, amikre te is büszke leszel majd pár év múlva!