Segítünk elérni a kitűzött céljaidat

Szeretnél elkezdeni kerékpározni vagy jobb versenyeredményeket elérni?

Úgy döntöttél leporolod a kétkerekűt a garázsban vagy éppen ellenkezőleg legszívesebben csak nyeregbe pattanva közlekednél?

Ha most kezded a kerékpározást, vagy már tekersz egy ideje, de még nincs az erőnléti szintedre szabott edzésterved, akkor mutatjuk az utat. Bármilyen szintről is indulsz, akár terepen vagy országúton szeretsz edzeni, mi biztosítjuk hozzá a megfelelő szakmai hátteret. Az edződ ébren tartja a motivációd és úgy alakítja a programod, hogy fejlődésed folyamatos legyen.

Ezeket a tipikus hibákat kerüld el az edzés folyamán

Ez az edzésterv szimpatikus, jó lesz.

A neten lehet találni sablonos edzésterveket, de ezek a tervek általában csak arra jók, hogy kilométereket gyűjts. Szinte biztos vagyok benne, hogy ezzel többezer órányi felesleges terhelést teszel a lábadba (mert a sablonok nem a testedben rejlő lehetőségekre alapoznak). Mi, szakképzett kerékpár edzőt garantálunk számodra, aki személyre szabott, egyénileg kialakított terhelést biztosít, nem általános terveket.

Vajon ez a tempó/táv jónak számít?

Az normális, ha időről-időre kérdések merülnek fel benned például a teljesítményeddel, a technikáddal vagy a sporthoz használt kiegészítőkkel kapcsolatban, a bizonytalanságod természetes dolog. Ideális esetben ezekre válaszokat kapsz egy hozzáértő, támogató közösségben. Mi ebben is segítünk!

Mihez képest könnyed vagy intenzív tekerés?

Nagyon sokszor tapasztalom, hogy a sablonedzéstervek az intenzitás meghatározását letudják a „mérsékelt” és a „kemény” tempó megjelöléssel. Na de mihez képest gyors, intenzív, vagy lassú, könnyű egy edzés? Látható, ez így nem pontos, ezért könnyű alul-, vagy épp túlterhelni a sportolót. A fejlődés egyik garanciája, mikor a szervezetedre és aktuális edzettségedre kialakított intenzitástartományokban dolgozol, mint ahogy nálunk.

A héten nincs kedvem elindulni.

Mindenkivel előfordul néha, hogy semmi kedve elindulni az aznapi edzésére, de legyünk őszinték: csak akkor lesz sikeres a felkészülésed, ha minden betervezett edzést végigtolsz. Folyamatosan motiváltnak lenni persze baromi nehéz, éppen ezért arról is hétről hétre gondoskodunk, hogy megmaradjon benned a lendület.

Szabolcs vagyok, én leszek az edződ!

2013 óta kerékpározom, előtte úsztam, és futottam. Éves szinten 14-15 ezer km-t tekerek strukturált edzések alapján. Két éve kerékpáros teljesítménymérő (wattmérő) segítségével készülök a versenyekre, mely teljesen új szemléletet adott számomra.

AN8A2551a.jpg
AN8A2558a.jpg

A legfontosabb szabály: az edzést igazítom az életedhez

És nem neked kell az életedet az edzések köré szervezned. Mert te döntöd el, hogy

Nincs szigorú időbeosztás

Nehéz úgy mindent beleadni az edzésbe, hogy azt érzed az edződön, haladna, mert utánad még sok dolga van. És azért sem kell kapkodnod, mert a többiek rád várnak – mint a csoportos spinning órán.

Nincs öltözőpara

Nem kell amiatt szoronganod, mit gondolnak a külsődről a többiek, amikor átöltözöl. És neked sem kell a kisportolt csajokat vagy pasikat nézned (akkor is, ha nem akarod).

Nincs órára rohanás

Nincs idegeskedés amiatt, hogy dugóban ülsz vagy túlóráznod kell és látod, hogy elkésel a csoportos óráról vagy a személyi edzésről (ráadásul pénzt sem veszítesz).

30 napos pénzvisszafizetési garancia

Több ezer emberrel tudjuk, hogy a módszer működik, ezért bátran vállaljuk, ha az első hónapod után úgy érzed a közös munka nem neked való, nem azt kaptad, amire számítottál, akkor a havidíjadat 100 %-ban visszatérítjük.

100% fejlődési garancia

Sőt emeljük a tétet: annyira hiszünk a munkánkban, hogy azt is vállaljuk, ha az induláshoz képest az első nagy edzésetapod (5 hónap) végére nem javul az edzettségi állapotod, akkor a következő felkészülési időszakban ingyen foglalkozunk veled.

k__p5_verseny.jpg

Hogyan fogunk együtt dolgozni?

A nulladik lépést már megtetted a változás útján, mert ezt az oldalt böngészed.
Az előfizetés után mutatom az ösvényt, mert kézen fogunk és terelgetlek, merre menj tovább.

1. Beszélünk, megismerkedünk

Hogy megtudjam, mi a célod, heti hány alkalommal és mennyi ideig szeretnél edzeni. Nagyon fontos, hogy jó partnerek legyünk a munkában, így folyamatosan tudok majd visszacsatolást adni a haladásodról, hogy mire van szükség a kitűzött eredmény eléréséhez. Motivállak, dícsérlek, de ha kell, akkor hajtalak.

cycling

3. Megcsinálod a tesztedzést

Ahhoz, hogy a számodra legideálisabb terhelést kaphasd, fel kell mérnem pillanatnyi állapotod egy teszt segítségével. Így tudom meghatározni a te szervezetedre jellemző, egyéni intenzitásprofilodat, ami az edzésterveink egyik fontos alapját fogják képezni! (Amennyiben még teljesen kezdő vagy és még nem bírsz sokat tekerni, neked más módszert alkalmazunk az egyéni jellemzőid meghatározására.)

4. Megtervezem az edzéseidet

A beszélgetés és a felmérés alapján összeállítom az életritmusodhoz passzoló edzéstervet, mert nem akarlak belekényszeríteni egy neked kényelmetlen, sablonos rendszerbe.

5. Havonta beszélünk

Monitorozom az edzéseidet, konzultálunk és újratervezünk, ha kell. A személyre szabott edzésterv ezt jelenti és nem random kitalált gyakorlatsorokat vagy hónapokra előre fixált edzéstervet.

6. Négyszeres figyelem a kommentjeid alapján

Az edzéseidet nemcsak feltöltheted, hanem kommentelheted is, amit az adataid mellett figyelembe veszek a következő heti edzéseid megtervezésénél.

AN8A2554a.jpg

Akár új egyéni rekordot is dönthetsz

Mindegy, milyen szintről indulsz.

Nálunk lesz saját edződ, aki pontosan a te szervezeti és életparamétereid alapján tervezi meg az edzéseidet, hogy bárhonnan is indulsz, biztosan a jelenlegi teljesítményedhez képest fejlődni tudj.

Válaszolunk, amikor kérdezel.

Erre is 100%-os garanciát vállalunk. Egyrészt a konzultációk alatt kérdezhetsz az edződtől, másrészt megnyílik előtted a zárt Facebook-csoportunk is, ahol rengeteg érdekes kérdéssel és hasznos válaszokkal találkozol. Tudjuk, mennyire sokat jelent egy válasz egy futótárstól is, amikor elbizonytalanodsz. Ti mindig ott lesztek ezentúl egymásnak a Clubban!

Megvédünk magadtól.

Folyamatosan követjük az edzéseidet és ha azt látjuk, hogy valamit nem jól hajtasz végre, akkor azonnal jelezzük, újratervezünk. Tehát beavatkozunk, mielőtt túlhajtanád magad, vagy épp lustálkodnál és az egészet feladnád, mert azt látod, hogy nem haladsz előre.

Versenytaktikával állsz rajthoz.

Ha egy ideje már tekersz, akkor tudod, hogy a sport, a fizikai mellett, mentális felkészülést is igényel. Éppen ezért gondoskodunk róla, hogy magabiztosan, a számodra optimális versenytervvel és céllal, illetve felkészültésggel indulj el, hogy a benned rejlő legjobb idővel képes leszel célba érni.

Mit gondolnak mások az eddigi közös munkáról?

Nagyon jól tudunk együttműködni, maximálisan figyelembe veszi a lehetőségeimet, az időbeosztást, terepviszonyokat, hogy mit szeretek és mit nem. Mindig odafigyel a visszajelzéseimre, érdeklődik, ha kell, igazít az előírt terven. Néhány hónapos közös munka után egyértelműen látszott, hogy jó úton járunk.

— Rácz Szabolcs (amatőr kerékpárversenyző)

Szabolccsal 2017. óta dolgozunk együtt. Az, hogy ilyen rövid idő alatt ennyit fejlődött, sokban köszönhető annak is, hogy a szorgalma nem csak az edzésekre, hanem az edzéselméleti hátérre is kiterjed. Folyamatosan tanult tőlem és a szakirodalomból is. A kezdeti edző-sportoló viszony szép lassan átalakult kollegiális kapcsolattá. És úgy látom, elméletből is olyan gyorsan fejlődik, mint korábban a gyakorlatból.

— Szöllőssy István (UCI kerékpáredző)

Felkészültél, hogy csatlakozz a #plandurenszerek közé?

Akkor már csak pár kattintásra vagy attól, hogy megtedd az első lépéseket az új életedbe vezető úton.

A VIP csomaggal kapsz

VIP-csomag éves hűséggel 19.990 Ft

A VIP-csomag éves hűség nélkül havi 24.990 Ft.

A hűségidőn belül a felmondási díj ellenében tudod lemondani a közös munkát (ami az edzéstervezési csomagod kéthavi díja).

Ezek a kérdések benned is felmerülhetnek

Igyekeztünk minden lényeges infót leírni az oldalon, de előfordulhat, hogy felmerült benned olyan kérdés, amire nem találtál választ. Éppen ezért ebben a blokkban összegyűjtöttük a gyakori kérdéseket, de ha így is bizonytalan vagy valamivel kapcsolatban, akkor írj nekünk az ugyfelszolgalat@plandurance.hu e-mail címre (igyekszünk 24 órán belül reagálni).

Mennyi időt vesz igénybe egy edzés?
Annyit, amennyi az életritmusodba belefér és passzol a céljaidhoz. Ezért kezdjük a közös munkát egy konzultációval, amikor arra is rákérdezünk, hogyan alakulnak a napjaid.

Muszáj okosórát vagy wattmérőt vennem?
Ha nem szeretnél, nem muszáj beruházni, mert egy okostelefon és egy bluetooth-rendszerű pulzuspánt is elég ahhoz, hogy nyomon kövessük az edzéseidet. Persze szuper, ha van teljesítménymérőd, de ezt a döntést (is) teljesen rád bízzuk.

Tudtok okosórát ajánlani?
Persze, sőt ha bizonytalan vagy a választásban, akkor kifejezetten javasoljuk, hogy kérd ki a véleményünket.

Nem gond, hogy vidéki vagyok?
Egyáltalán nem. Örülünk, ha személyesen is tudunk veled találkozni, de a konzultáció minden gond nélkül működik telefonon, vagy online platformon (Zoom, Meet, Skype, Viber - amelyik neked szimpatikus).

Csak bankkártyával fizethetek?
Igen, jelenleg csak bankkártyás fizetéssel tudsz beiratkozni. A bankkártyás fizetésnél pedig nem lesz különösebb intéznivalód a fizetéssel, mert az OTP Simple minden hónapban automatikusan levonja és kiszámlázza az előfizetésed díját.

Szia! Lőrincz Olivér vagyok, a Plandurance szakmai vezetője.

Testnevelő tanári és mesteredzői (UCI) végzettséggel rendelkező edző vagyok, több mint 20 év állóképességi sportokban szerzett edzői tapasztalattal.

Sokan futóedzőként ismernek, de évekig voltam a mountain bike sport olimpiai szakág edzője és szövetségi kapitánya. Segítettem megszerezni a sportág első hazai olimpiai kvótáját, ezzel egy időben pedig jómagam az MTB sport maraton és 24 órás szakágában versenyeztem sikeresen. Egyéni tervezés keretében foglalkoztam triatlonistákkal is. A kerékpár-edzésvezetés a szakmai felügyeletem mellett történik! .

Az utóbbi harminc év állóképességi sportokban megszerzett tapasztalatom és tudásom örömmel adom át az arra fogékony sportolóknak.

© 2020 Plandurance Kft. 1183 Budapest, Alpár u. 11.