Nagy Mariann vagyok a Plandurance  senior triatlon- és futóedzője. Férjemmel és négy gyermekemmel egy dél-alföldi kisvárosban élek. Azért lettem edző, mert elvem, hogy bárhol éljen is a világban egy sportoló, legyen bármilyen szinten, megérdemli, hogy a legmagasabb szintű tudással összeállított anyagokkal, minél hatékonyabban fejlődhessen.

Erőnléti edzéseim során a mozgásszegény életmódból és a futásból fakadó sérülésekkel is találkozom, minden esetben megkeressük, hogy mi okozza a problémát és egyénre szabott edzéstervvel elkezdünk dolgozni a megoldáson. Tapasztalatom azt mutatja, hogy akik erősödni jöttek, számukra kiváló kiegészítő a futás, a futók számára pedig az erőedzések, mint keresztedzés megadja a sérülésmentes felkészülés örömét.

Amikor elkezdtem futni, a szakmai kíváncsiság motivált, majd nem tudtam abbahagyni, magam mögött hagyhattam a bezártságok, a mindennapok teendőit. A távok egyre hosszabbak lettek, az első rövid versenyek hangulata magával ragadott. Következtek a félmaratonok, maratonok és végül eljutottam egészen a 6 órás ultrafutóversenyekig.

Minden értelemben kinyílt a világ előttem, gyorsabb és erősebb lettem, megtanultam kezelni a rendelkezésre álló időt, egyedül lenni az edzések alkalmával és örömmel visszatérni a családhoz. Amikorra már minden összeállt az életünkben, a futás egészen új helyre került. Triatlonozni kezdtem, első versenyemen korosztályos 3-ként értem a célba. Újabb tanulás, heti menetrend átalakítás következett: úszás, bicikli, futás és a keresztedzések.

Szakmai fejlődésemet az elmúlt években ezek az élmények határozták meg, az újaknak megmutatni a mozgás örömét, támogatni az első lépésekben, a haladókat tovább kísérni, új lendületet adni, fokozottan elkerülni a sérüléseket, fájdalmakat. Erőnléti edzéseknél arra törekedve, hogy a magánélet, a sok futással töltött óra mellett a rendelkezésünkre álló rövid időben minél hatékonyabb, futókra specializált programmal dolgozzuk. A futások megtervezése még körültekintőbbé tett, a kiadott edzéstervek elvégzésénél már nem tudok jelen lenni, ezért is kezdtem el még több futós, triatlonos szakirodalmat olvasni, hogy az egymásra épülő edzések eredményesek legyenek.

A Plandurance futóedzőjeként pedig megkaptam azt a lehetőséget, hogy Lőrincz Olivér irányításával, tanításával az eddig felhalmozott tudásomat, tapasztalatomat egy egészen új szintre emelve támogathassam a futókat abban, hogy reális célokat kitűzve, megfelelő edzésterheléssel elég erősek legyenek álmaik sikeres megvalósításában.

 • TRX Suspension Training Course Rmed Akadémia
 • TRX Bootcamp Rmed Akadémia
 • Running Strong Workshop Rmed Akadémia
 • Félmaraton 1:48:00
 • Maraton 4:17:43
 • 6 órás 51,7 km
 • Balatonfüred 2018 sprint táv korosztályos 3.
 • Balatonkenese 2019 középtáv korosztályos 2.
 • Tata 2019 középtáv korosztályos 1.
 • 200m gyors 02:48,81 1. hely  Hódmezővásárhely
 • 100m pillangó 01:27,84 1. hely Budapest
 • Aquatlon 2020 országos bajnokság 3.hely
 • 3000m 1. hely – Csongrád 2019
 • 100m pillangó 1:24:25 – Gyula 2020

Életem során számtalanszor kellett újra visszatérnem a rendszeres sportoláshoz. Versenyzéssel tarkított gyerekkorból egyetemi könyvtárban kuporgó fiatal lettem.
Felnőttként konditermi edzések és mikorra az eredmény elkezdett megmutatkozni, egy csodálatos új korszak kezdődött, édesanya lettem. Minden gyermekem születése után újrakezdtem az edzést és megint, az egész folyamatot: súlyfelesleg, gyengeség…
Tudom, hogy milyen érzés hosszú kihagyás után edzőcipőt húzni, szembesülni a korábbinál jóval gyengébb teljesítménnyel. Türelmesen, lassan fejlődni arra a szintre, ahol már voltam egyszer.
Ez az én specialitásom, a saját tapasztalatom és tanulmányaim összessége, hogy felnőttként, visszatérőként elindulhass, fejlődj és elérhess olyan célokat, amelyekhez kitartó, folyamatos munka szükséges.

Nagy Mariann

Triatlon /// Futóedző