Loading...
Pszichológia2018-06-21T12:31:48+02:00

BEMUTATKOZÁS

MENCZEL ZSUZSA

Lassan több mint tíz éve foglalkozom sportlélektannal, ezen belül is a hobbi sportolókra koncentráltam. Arra törekszem, hogy a mozgás egészséges, az életünkben egy egyensúlyi helyzet kialakításához járuljon hozzá. Hobbi szinten fontosnak tartom, hogy élvezni tudjuk azt, amit csinálunk, ne mások elvárásaival foglalkozzunk, ne váljon kényszerré vagy téves öngyógyítássá a mozgás. Doktori tézisemet a Testedzésfüggőségről írtam, így megismertem a fentiekkel ellentétes, az egyensúlyából kibillent, addiktív mértékű edzés tevékenységet is.

Gyerekkorom óta sportolok. Sosem voltam komoly versenyző, de mozogni mindig szerettem és az életem szerves részének tekintettem. Gyerekkoromban művészi tornára jártam, úsztam, vívtam. Később már szülői kíséret nélkül, sokkal inkább önmagam fejlesztésére kezdtem el aerobikozni és tartott ez egészen addig, míg meg nem született az első gyermekem. Ez után idő és ár-érték arányban jobb döntésnek bizonyult valami más sport keresése, ez lett a futás, amit azóta is űzök kisebb-nagyobb lendülettel. Emellett elkezdtem kerékpározni is, és innen jött az ötlet, hogy a triatlon világába is jó lenne kicsit belekóstolni. Így ezt a sportot is űztem nagy lelkesedéssel egészen két évvel ezelőttig. Akkor egy kicsit kiszerettem a futásból és visszatértem az erősportokhoz, a crossfit „személyében”. Úgy tűnik, ebben igazán megtaláltam magam, olyannyira, hogy második gyermekem születése után vissza is tértem hozzá, amilyen hamar lehetett. Emellett a picivel is járunk tornázni és a futást is újra kezdtem, ami sokkal jobban esik, mint korábban.

Hogy miért beszéltem ennyit a saját sportkarrieremről? Mert fontosnak tartom, hogy szabadon válasszunk és eldönthessük, mi esik jól nekünk, amikor a szabad időnket arra használjuk, hogy egészségesek és sportosak legyünk. Klienseimnek abban igyekszem segíteni, hogy ők is megtalálják a sport helyét az életükben, az örömüket a sportban.

Mottóm: „Amikor olyan messzire mentél, hogy úgy érzed képtelen lennél még egy lépést megtenni, csak fele olyan messzire jutottál, mint amennyire valójában képes vagy…KÉPZÉSEK, DIPLOMÁK

1999 – 2004: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógia és Pszichológia Kar, Pszichológia szak
1999 – 2004: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógia és Pszichológia Kar, Tanári szak
2004 – 2005: Autogén tréning (40 óra saját élmény, 70 óra módszer specifikus képzés)
2005 – 2007: Pszichodráma, önismereti csoport (250 óra)
2006 – 2008: Tanácsadó Szakpszichológus Képzés (Szakdolgozat: A Testedzésfüggőség családi és addiktív vonatkozásai, Témavezető: Túry Ferenc)
2008: Családterapeuta képzés
2008 – 2017: Doktori/PhD tanulmányok, Semmelweis Egyetem, Egészségtudományok (Téma: Testedzésfüggőség, Témavezető: dr. Vingender István)

JELENLEGI FELADATKÖR

Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi kar, tanársegéd.

Előadások tartása: általános lélektan; alkalmazott pszichológia; evés-, testképzavarok pszichológiája, sportpszichológia;
Tréning csoportok: készségfejlesztő, kommunikációs csoportok tartása; angol nyelven is.

Árak és jelentkezés

Árjegyzék:

Pszichológiai tanácsadás: 10.000 Ft./alkalom