Loading...
  • View Larger Image
Szerző: Plan Durance

Szia! Indulsz az Ultrabalatonon? Akkor hozzád szólok.

2019-11-07T15:16:11+02:00

Csapatban indulsz? Tudod, milyen szerencsés vagy? Több száz csapat nem jutott be és nem állhat ott a rajtnál, nem futhat ezen a csodálatos versenyen. De Te igen! Élvezd ki minden pillanatát! Nappal csodáld a tájat, nézelődj, idd a szemeddel a Balaton látványát, a csillogó vizet, a zöld dombokat, a szép kis településeket, az útszéli mezei virágokat. Éjjel pedig, amikor elhagyod a váltópontokat, és a hangos zenéből, a villogó fényekből átmész egy másik világba, ahol sötét van, csend van és csak a saját lélegzésed, a saját lépteid hangját hallod, élvezd ki ezt a kontrasztot is.

Segítsd a társaidat egy kedves szóval, ne menj el a másik futó mellett anélkül, hogy ne mondanál egy hajrát. Futó vagy, sportember vagy, tiszteld meg a társad azzal, hogy köszöntöd a másik futót.

Amikor már elfáradtál, fázol, nehezen szállsz ki az autóból, mert húzódnak az izmaid, akkor gondolj arra, hogy miért is vagy ott és milyen szerencsés vagy, hogy ott lehetsz. Mert erre a versenyre készültél, erre edzettél, azért, hogy ott a legjobbat hozd ki magadból.

 

Egyéniben indulsz? Kettő vagy három fős csapatban? Ez már az ultrafutás. Ó, mennyire irigyellek! Bárcsak ott lehetnék én is! El kellett mennem Japánig, hogy rájöjjek, az Ultrabalaton a legszebb verseny. A kedvencem, mert itt otthon vagyok. Mert ezt a magaménak érzem. Mert itt tapasztalhattam meg, hogy mi az az ultrafutás. Éld meg ezt a napot úgy, hogy ez életed legszebb kalandja legyen! Ünnep az életedben, amit egész évben vártál. A verseny első felét élvezd, a második felében pedig küzdj!

Mikor hajnalban nagyon fáradt vagy, ott jön el az igazi ultrafutás. Gondolj arra, hogy már csak néhány óra van hátra, csak tedd az egyik lábad a másik elé. Csak arra gondolj, hogy most kell futnod, nem holnap, nem holnapután, hanem MOST! Aztán hetekig lubickolhatsz az elvégzett munka örömében. Akkor kapod meg az igazi élményt, akkor leszel elégedett, ha mindent megtettél, mindent beleadtál, mindened ott hagytad azon a hosszú úton.

Légy hálás, hogy egészséges vagy és futhatsz, hogy ott lehetsz ezen a versenyen! Légy hálás annak, aki ezen a versenyen érted van ott, és téged segít!

Mindenkinek nagyon szép futóélményt kívánok!

Hajrá!