Loading...
  • View Larger Image
Szerző: Plan Durance

BRÉKING!!!! Kijárási korlátozás, de… FUTHATUNK!!!!!

2020-03-27T08:45:55+02:00

A ma reggeli Magyar Közlönyben megjelent 71/2020. (III. 27.) sz. a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet 3. §-a kimondja, hogy a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.

A rendelet értelmében alapos indoknak minősül többek közt az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés. A törvénykezés az alábbi részletszabályt rögzíti:

“Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.”

A fentiekre tekintettel tehát megnyugtatunk mindenkit, hogy az országos tisztifőorvos korábbi ajánlásának megfelelően sportolni, szabadtéren sportolási célú tevékenységet végezni (futni, kerékpározni, túrázni) – a kormányrendeletben rögzített feltételek betartása mellett – a továbbiakban is engedélyezett. 

Szóval, nincs kifogás!!! Nyomás edzeni!

Hajrá!