Skip to content

Szerelembomba, de már kezelem

A futáshoz fűződő jelenlegi helyzetemmel kapcsolatban egy rettenetes Back II Black nóta dallamára egy legalább vicces Irigy Hónaljmirigy feldolgozás jutott eszembe.

Amit tovább finomítottam:

Lumbális szakaszon egy fájdalombomba (uh,uh)

Régóta megvan, de már kezelem (kezelem)

Nem kéne futni, ezt a gyógytornász mondta (uh,uh)

Úgyhogy leszarom, akkor tekerek (tekerek)

Szóval folytatódik a kerékpárokkal történő pszeudoszexuális kapcsolatom

Bármit is jelentsen ez. Lepattant a Cube országúti a görgőről és előpattant a Cannondale CX a garázsból és forgatom, nézegetem, mosdatom és simogatom őket. Már nem vagyok annyira sülthülye a technikai részéhez, mint eddig. Kezdek kilépni a kényelmi zónámból ezen a területen is. 

Ahogy az elmúlt években gyakorlatilag a legapróbb bizbaszokat sem tudtam elvégezni a kerékpárokon (egy defekttel simán szervízbe mentem), most már legalább ott tartok, hogy ezeket otthon megoldom, féket és váltót állítok. Szakmai fejődésemről továbbra is a csodálatos Park Tool tartalommarketing és a kendőzetlen bringapornóvideók gondoskodnak.

Szóval volt az a luxus tervem

Én kérek elnézést, hogy a Cube országúti marad a görgőn, a Cannondale lesz a mindenes bringám, de ahogy most boncolgatom ennek a döntésnek a saját agyamban kialakuló döntésmechanizmusát így retrospektív jelleggel, az lehet emögött, hogy még ahhoz is balfasz voltam abban az időben, hogy magabiztosan le- meg feltegyem a bringát a görgőről. 

Mióta csak úgy rakom be, meg veszem ki, meg teszem vissza, immár nem is nagyon értem, hogy mi a pitsa értelme lenne egy karbon ékszert a görgőhöz láncolni és irodai szobabiciklinek használni. 

Szóval ezek mennek, meg a bárányfelhők

Az Ecser, Isaszeg, Pécel, Nagytarcsa viszonylatban kerékpáros ruházatban vonták találkozása tilos. Szóljatok, ha láttok. Ja és imádom, hogy minden bringás biccent a szembejövőnek, tessék ezt a futásban is eltanulni. Függöny, mentem bringázni. 


Dr. Molnár Attila
Dr. Molnár Attila
Tovább olvasom
"Az, hogy 25 km futás után nem fáradok el, annak az eredménye, hogy ilyen edzéstervvel futok. A szakmai megalapozottság gyakorlatban is bizonyított, meghozza a várt eredményeket. Még úgy is, hogy azt érzem lassabban futok, mint tudnék és a pulzusomat is figyelnem kell, de megvan az eredménye!"
Balogh Györgyi
Balogh Györgyi
Tovább olvasom
"A jelentkezésem után időpontot kellett foglalnom az első konzultációra. Amikor csörgött a telefon, egy nagyon kedves női hang mutatkozott be Nagy Mariann edző személyében és számomra meglepő módon kérdéseket tett fel, annak ellenére, hogy az adatlapot kitöltöttem. Megbeszéltük, hogy milyen egészségügyi problémával küzdök, a z első pillanattól kezdve megtaláltuk a közös munkához szükséges összhangot."
Bognár Gabriella
Bognár Gabriella
Tovább olvasom
"A Plandurance-el nincs helyhez kötöttség. Ő kiírja a TP-ben ,Te megcsinálod bárhol vagy is a nagy világban. Kiértékelik ha kell beszéltek róla. Aztán közösen örültök a sikernek mert az garantáltan nem marad el."
Előző
Következő

Figyelj, mert a pulzuszónáid nem olyanok, mint ahogy eddig hitted!

A pulzusfigyeléssel történő futás már nem újdonság a futók körében, már nem kell úgy bemutatni, mint egy újkeletű tudományt. A világ élvonala az összes állóképességi sportban előszeretettel használja. Figyeld csak a most zajló Tour de France-t! Persze ahogy mondani szoktuk, a
Tovább >>

Nem veled versenyzek

Azért jók ezek a futós kütyük és edzésnaplózós bizbaszok, mert ilyen idegesítően hideg, viszont aránylag nyugodt estéken le lehet ülni a nemlétező kandalló nemlétező tüze mellé, és felpattintva a digitális almanachot és nézegetni az égbe meredő oszlopdiagramokat a Netflix helyett és kicsit visszakattintani az első éveimre és elmerengeni a múlton, most nektek motiváció gyanánt, ha nem baj.
Tovább >>

Még nem késő, hogy felturbózd az immunrendszered!

Védekezőképességünk maximalizálását mind étrendi (nyersanyag válogatás, vitaminpótlás) és életmódbeli lépésekkel szükséges támogatnunk. Így tudunk felkészülni a káros kórokozók és a betegségeket okozó organizmusok elleni küzdelemre, hogy ez az időszak a családról, az ünnepi alkalmak izgalmas előkészületeiről lehessen emlékezetes.
Tovább >>

Hogyan hat egymásra az alvás és az edzés? – Avagy aludj eleget és jól a fejlődésért!

Életed egyharmadát alvással töltöd, ami igen nagy idő – néha pazarlásnak is tekintheted, de ha belegondolsz, talán jó oka van, hogy ilyen sok időnk megy el rá. Ha megismered a folyamatokat, amelyek ilyenkor lejátszódnak a szervezetedben, könnyebben elfogadod, hogy mégiscsak jó ez így. Bármi is a célod, egészséges, kiegyensúlyozott, terhelhető legyél, az alvás kulcsfontosságú.
Tovább >>