Skip to content

#Formábajövök

Szóval az van, hogy a Gömbvillámaink többsége már lassan három hónapja tolja a futást. Éppen ideje, hogy elinduljunk az étrendünket rendbe tenni, és ha már itt tart a csapat, arra gondoltam, hogy becsatlakozom én is.

Aránylag eredményesen és aránylag sokszor járatom le magam itt, a kajálási fronton megjelenő vállalásaimmal, nem annyira megy nekem a következetes odafigyelés. Vagy nagyon figyelek, vagy nagyon nem, a kettő között nagyon sokáig nem találtam meg az arany középutat.

Most sem annyira találnám meg, de nagyrészt kizártam magam a döntési folyamatból, rendelem az ebédet, így nem vagyok kitéve annak a kísértésnek, hogy 150 méterre tőlünk van egy kínai étterem, 1km-en belül egy meki és másik irányban egy kilométerre egy olyan kifőzde, ahol a rántott sajt, brassói, pörkölt, babgulyás készül ipari mennyiségben.

Nem vagyok már százas (és nem is leszek)!

Szóval volt olyan még tavaly, hogy fogtam magam és kalandvágyból megkocogtattam a százaska alját megint. Ebből aztán tényleg ez a beresalexandra.hu rendelés rángatott ki. Szóval ez a rendelés dolog, legalább így az ebéd tekintetében kikapcsolt engem a rendszerből, nincs okoskodás, bedobja a futár. Nincs kecmec, kizárom magam legalább az ebédet érintő döntési folyamatból. 

Ma reggel 92.1kg voltam, azaz majdnem 8 kilóval vagyok könnyebb és már közel vagyok a fénykorombeli 87-89kg-hoz és ez nagyban annak köszönhető, hogy Tengel Judit dietetikus meghatározta nekem azokat a kereteket, amikre figyelnem kell az ebéd rendelésénél. Árnyalja viszont a képet, hogy már hosszú hetek óta ezen a szinten mozgok, ami meg nagyban annak köszönhető, hogy Judit nem lát rólam egész képet és a reggeli, vacsora és a kisétkezések alkalmával el tudok csábulni a nem kívánt irányokba.

Most viszont vettem egy nagy levegőt és próbálok teljes képet mutatni Juditnak és ha már itt tartok, akkor nektek is. Egyrészt nekem is könnyebb lesz, ha te is figyelsz, másrészt meg azt gondolom, hogy éppen ideje neked is becsatlakozni. Együtt könnyebben fog menni! 

Sztori, lájk, kudos

Szóval én most arra vállalkozom, hogy megpróbálok transzparens lenni felétek, az alábbi módon:

  • Minden kajámat tolom instastoryba (kövess be, ha még nem tetted)
  • Minden pénteken mérlegelek – instán megmutatom
  • Minden edzésem (leginkább most bringa) tolom a Stravára (kövess be, ha még nem tetted!)

Én #formábajövök! Csatlakozz hozzám te is! 

Mi a következő lépés?

A folyamat első lépése most, hogy kitöltjük azt a kalkulátort, aminek segítségével meg tudjuk kapni napi összkalória mennyiségünket.

Ez azt jelenti, hogy a kalkulátor kitöltése után nagyságrendileg tudni fogjuk, hogy a jelenlegi életvitelünk, munkánk  és edzésmennyiségünk mellett mennyi kalóriát kellene ahhoz bevinnünk, hogy tartósan, de egészségesen fogyjunk. 

Ezt a kalkulátort Judittal közösen fejlesztettük és ingyenesen elérhető, ne is habozz töltsd ki most!

Energiaszükséglet-kalkulátor:


Hány órát töltesz a napodból...

Persze minden gyakorló örökélet diétázó emberke tudja, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet, mert nemcsak a kalória számít, hanem az is, hogy mikor eszel, hány alkalommal eszel és hogy milyen összetételben viszed be a kajákat, meg persze a folyadékot. Ezért a kalkulátor kitöltését követően a te adataid alapján elkészülő, személyre szabott receptfüzetet és egy alapozó mini e-book-ot is kapsz. 

Csatlakozz be hozzám és fussunk neki az első hétnek így közösen! 

Kalkulálj, olvass, főzz és vásárolj tudatosan. Mérlegelj és mutasd meg, hogy miket főztél, miket ettél és persze, hogy miket mozogtál. Egy szóval legyél te is transzparens és használd a #formábajövök hashtag-et!

Ne ijedj majd meg, jövő héten jövök az első hét tapasztalataival!

Dr. Molnár Attila
Dr. Molnár Attila
Tovább olvasom
"Az, hogy 25 km futás után nem fáradok el, annak az eredménye, hogy ilyen edzéstervvel futok. A szakmai megalapozottság gyakorlatban is bizonyított, meghozza a várt eredményeket. Még úgy is, hogy azt érzem lassabban futok, mint tudnék és a pulzusomat is figyelnem kell, de megvan az eredménye!"
Balogh Györgyi
Balogh Györgyi
Tovább olvasom
"A jelentkezésem után időpontot kellett foglalnom az első konzultációra. Amikor csörgött a telefon, egy nagyon kedves női hang mutatkozott be Nagy Mariann edző személyében és számomra meglepő módon kérdéseket tett fel, annak ellenére, hogy az adatlapot kitöltöttem. Megbeszéltük, hogy milyen egészségügyi problémával küzdök, a z első pillanattól kezdve megtaláltuk a közös munkához szükséges összhangot."
Bognár Gabriella
Bognár Gabriella
Tovább olvasom
"A Plandurance-el nincs helyhez kötöttség. Ő kiírja a TP-ben ,Te megcsinálod bárhol vagy is a nagy világban. Kiértékelik ha kell beszéltek róla. Aztán közösen örültök a sikernek mert az garantáltan nem marad el."
Előző
Következő

Nincs kedvem elindulni futni. Lanyhul a motivációm, mit tegyek?

Gyakran találkozom ezzel a kérdéssel a futóinkkal folytatott beszélgetések során és mindig nehéz dolgom van a válasszal. A motiváció olyan dolog, amit magadban kell, hogy megtalálj, hogy a futás világában tudj maradni. Neked kell, hogy legyen valami, ami hajt belül,
Tovább >>

A mentor, a mérnök és a művész

Na ki az? Elárulom, nem  egy csodabogár mindentudó polihisztor, hanem az ideális futóedző. Gyakran hangzik el a kérdés amatőr sportolók szájából, miszerint “Kell-e nekem futóedző?”. Sok hobbisportoló tart attól, hogy épp a futás adta szabadságot veszítené el, ha megszabott keretek
Tovább >>

Hogyan hat egymásra az alvás és az edzés? – Avagy aludj eleget és jól a fejlődésért!

Életed egyharmadát alvással töltöd, ami igen nagy idő – néha pazarlásnak is tekintheted, de ha belegondolsz, talán jó oka van, hogy ilyen sok időnk megy el rá. Ha megismered a folyamatokat, amelyek ilyenkor lejátszódnak a szervezetedben, könnyebben elfogadod, hogy mégiscsak jó ez így. Bármi is a célod, egészséges, kiegyensúlyozott, terhelhető legyél, az alvás kulcsfontosságú.
Tovább >>

Ezért adják fel legtöbben a futást, ne legyél közöttük!

Maratont futni, illetve úgy egyáltalán futni, sportos testtel sebesen szökellni nagyon sokak álma, egyre többeké. Egészségesnek lenni, az egészségért tenni szerencsére divat.  Az utóbbi években itthon is megtöbbszöröződött a hobbifutók száma, de tudod, hogy a kezdők több mint 70%-a lemorzsolódik
Tovább >>