Állj rajthoz magabiztosan, érj célba büszkén!

37. SPAR BUDAPEST MARATON

Készülj velünk ingyenes terveinkkel!

Idén is több ezren állnak a rajthoz, de csak kevesen fogják azt az időt futni, amire valójában képesek lennének. A legtöbb versenyzőben a végére marad még potenciál. Mi felkészítünk, hogy valóban azt fusd, amire képes vagy!

Miért válaszd ingyenes felkészítő programunkat?

16 hetes edzésterv minden távhoz

Sok évnyi, több ezer futóval szerzett tapasztalatunk alapján építettük fel azokat a terveket, melyek egészségesen és biztonságosan garantálják a fejlődésed és készítenek fel egy versenyre.

Plandurance360 edzésnapló rendszer

Létrehozunk számodra egy profilt a saját, magyar nyelvű edzésnaplózó rendszerünkben. Itt fogod látni hetente az edzéseidet és tudod nyomon követni a fejlődésed.

Egyéni, személyre szabott intenzitási zóna beállítás

Kialakítjuk az egyéni intenzitási zónáidat, melyek az edzésterved alapját fogják képezni. Egy e-book formájában te is megkapod, hogy értsd a miérteket, az edzéseid mögött rejlő élettani mutatókat.

Tagja leszel a Plandurance Clubnak

Hozzáférést kapsz ahhoz a tudástárhoz, ahol technikai, edzéselméleti és egyáltalán a futás világában felmerülő kérdésekről összeállított anyagaink vannak. Hisszük, az edukált futó jobban teljesít!

Mi történik a 16 hét alatt?

Célkitűzés

Megadod, melyik távra neveztél, hogy tudjuk melyik edzéstervre lesz szükséged.

Szintfelmérés

Néhány egyszerű kérdéssel felmérjük, hol tartasz a futásban, milyen az edzettségi szinted.

Intenzitás profil

Tesztfutással vagy ébredési pulzusméréssel kialakítjuk az intenzitási profilod, melyről egy részletes e-bookot is kapsz.

Edzésnapló

Létrehozzuk a Plandurance360 fiókodat és edzésnaptárad, összekötjük a sportóráddal vagy pulzusmérő pántoddal.

Egyéni edzésterv

Hetente kapod a naptáradba az edzéseidet és Te is fel tudod tölteni őket, miután elvégezted. Így nyomon követheted majd a fejlődésed, elmerülhetsz az adatokban, olyan mélységben, amennyire csak szeretnél.

37. SPAR 42km és Regnum 30km

Versenytaktikával állítunk rajthoz, azaz a verseny napján egy konkrét stratégia lesz a fejedben arról, hogy hogyan menj végig.

Mi történik a 16 hét alatt?

Melletted leszünk...

Célkitűzés
Kiválasztod a számodra megfelelő edzéstervet, hogy tudjuk milyen szinten vagy
Célkitűzés
Szintfelmérés
Pár kérdéssel felmérjük hol tartasz a futásban
Szintfelmérés
Intenzitási profil
Tesztfutással vagy ébredési pulzusméréssel kialakítjuk az intenzitás profilod, melyről egy részletes e-bookot is kapsz
Intenzitási profil
Edzésnapló
Létrehozzuk a Plandurance360 fiókodat és edzésnaptárad, összekötjük a sportóráddal vagy pulzusmérő pántoddal
Edzésnapló
Egyéni edzésterv
Hetente kapod a natáradba az edzéseidet és te is fel tudod tölteni őket, miután elvégezted. Így nyomonkövetheted majd a fejődésed, elmerülhetsz az adatokban, olyan mélységben, amennyire csak szeretnél
Egyéni edzésterv
37. SPAR 42km és Regnum 30km
Versenytaktikával állítunk rajthoz, azaz a verseny napján egy konkrét stratégia lesz a fejedben arról, hogy hogyan menj végig
37. SPAR 42km és Regnum 30km

...a versenyed napjáig!

Miért a Plandurance?

Világbajnok edzéstervek

Kezdő futóknak is

A szakmai munkát Lőrincz Olivér irányítja, aki itthon az állóképességi rekreációs és a versenysportolók egyénre szabott online edzésvezetésének úttörője. Több mint 20 éves szakmai útja során sok száz sportolót segített céljai elérésében, jelenleg az ország egyedüli világbajnok tanítvánnyal és 7x Spartathlon győzelemmel rendelkező edzője. Olivér tudása, tapasztalata és edzői filozófiája adja azt a bázist, amire folyamatosan építkezünk, és amivel részesei lehetünk sok szép sport- és emberi sikernek, élvonalbeli és hobbifutó tanítványainkkal egyaránt. 

Plandurance360

Magyar nyelvű edzésnapló

Az online edzéstervezés egyik óriási előnye, hogy bárhonnan, lokációtól függetlenül lehetővé teszi a közös munkát. A közös munka egyik oldalán a sportoló, másikon az edzője. A sportolónak is jó, ha az edzői háttérrendszer világos, informatív, jól működő és érthető. Az edzőnek pedig az optimális edzéskialakítás érdekében jól használható, precíz adatokra van szüksége, amit egy megfelelő szoftveres háttér diagramokba, táblázatokba forgat, számol és kalkulál. A metrikus adatok mellett természetesen a kommunikáció is kiemelten fontos a közös munkában. Ehhez, és egymás minél pontosabb megértéséhez elengedhetetlen, hogy egy nyelvet beszéljünk.

Egyéni e-book

A számodra kikalkulált intenzitási zónákról és azok használatáról

Az edzések akkor lesznek hatékonyak, ha azokat a rád, egyénileg jellemző intenzitási zónáknak megfelelően hajtod végre. Hogy a Te szervezetedre milyen intenzitási zónák jellemzőek, és hogyan alkalmazd ezeket? Ebben segítünk neked az egyéni e-bookkal!

Kialakítjuk számodra az optimális intenzitási profilodat, és egy részletes útmutatóval bemutatjuk azok hatékony használatát.

Minden fontos információt közérthetően leírunk Neked arra vonatkozóan, hogy milyen intenzitási zónákat javasolt alkalmaznod, hogyan tudod azokat beépíteni az edzéseidbe, és milyen élettani hatásokat várhatsz tőle.

Oktató videók​

Hasznos infók, tippek, erősítő és mobilizációs gyakorlatok

Valljuk, hogy az edukált, tudatos sportoló az edzéseken és versenyeken is jobban teljesít. Videóink célja, hogy rövid és könnyen befogadható, de hasznos információkat adjunk át.

Nem csupán kezdő sportolóknak adunk tippeket, hanem mindenki számára hasznos információkat igyekszünk belecsempészni heti rendszerességgel megjelenő videóinkba.

Futáshoz, triatlonhoz kapcsolódó tippek és infók, ezeket támogató erősítő, mobilizációs gyakorlatok mind megtalálhatók oktató videóink között.

Szakmai cikkek

A legfrissebb kutatások, hírek, vélemények

Rendszeresen jelentkezünk szakmai cikkekkel, melyek a legfrissebb edzéselméleti kutatásokon alapulnak, reflektálnak futósporttal kapcsolatos hírekre, aktualitásokra, hogy sportolóink mindig naprakészek legyenek az újdonságokkal.

Foglalkozunk a hobbi sportolókat leginkább foglalkoztató állandó és szezonális témakörökkel. Egy-egy nagyobb témát alaposan körbejárunk annak érdekében, hogy teljes képet kapjanak sportolóink az edzésmunka miértjeiről, a testükben lezajló folyamatokról, és felmerülő bizonytalanságokról.

Sportolóink írták

Év szakmai tapasztalat
Spartathlon győzelem
Szakképzett futóedző
Elégedett sportoló
Év szakmai tapasztalat
Spartathlon győzelem
Szakképzett futóedző
Elégedett sportoló

Válaszd ki az edzésterved!

Egyéni edzéstervet szeretnél? Melyikünket választod?

Edzői csapatunk magas szakértelemmel és tudással támogatja a hozzánk jelentkező futókat. Nekünk te vagy a fontos! Legyen számodra a sport kikapcsolódás, miközben fejlődsz, és folyamatosan haladsz a kitűzött célod felé. Ismerd meg csapatunkat!

Egyéni edzéstervet szeretnél? Kattints egyik edzőnkre!

Edzői csapatunk magas szakértelemmel és tudással támogatja a hozzánk jelentkező futókat. Nekünk a fontos te vagy, hogy a sport egy jól eső érzéssel töltsön el, miközben fejlődsz, és folyamatosan haladsz a kitűzött célod felé. Ismerd meg csapatunkat!

Lőrincz Olivér
Szia, Lőrincz Olivér vagyok, a Plandurance sportszakmai vezetője. Ultramaratoni távra specializálódott edzőként hosszútávfutók felkészülését irányítom és segítek állóképességük fejlesztésében. A sportolóimmal elért eredmények önmagukért beszélnek.
Tovább
Moós Gergely
Szia, Gergő vagyok, a Plandurance társalapítója és futóedzője. Talán Dagadt Köcsögként hallottál rólam először. Szeretnélek motiválni, hogy fuss, vagy ha még nem megy, akkor se keseredj el, hanem gyalogolj! A lényeg, hogy kezdj el mozogni és ne add fel! Hidd el, pontosan tudom, min mész keresztül.
Tovább
Csatáry Kristóf
Szia, Kristóf vagyok, a Plandurance futóedzője. Szeretnélek segíteni abban, hogy olyan edzésterv alapján fuss, ami az egyéni fittségi állapotodnak megfelelő és jól beilleszthető az életedbe is. Tudom, hogy mindennap rengeteg területen kell teljesítened, ezért hétről hétre úgy építem fel az edzéseidet, hogy az idődbe is beleférjen és a fejlődésed is folyamatos legyen.
Tovább
Nagy Mariann
Szia, Mariann vagyok, a Plandurance triatlon- és futóedzője. Tudom milyen érzés hosszú kihagyás után edzőcipőt húzni, szembesülni a korábbinál jóval gyengébb teljesítménnyel. Türelmesen, lassan fejlődni arra a szintre, ahol már voltam egyszer. Ez az én specialitásom, a saját tapasztalatom és tanulmányaim összessége, hogy felnőttként, visszatérőként elindulhass, fejlődj és elérhess olyan célokat, amelyekhez kitartó, folyamatos munka szükséges.
Tovább
Sipiczki Csaba
Szia, Csaba vagyok, a Plandurance futóedzője. A futás 30 éve az életem része. Korán magával ragadott a terep varázsa, így minden szépségét és viszontagságát megtapasztaltam. Pontosan tudom, mennyi energiát és munkát kell fektetni a folyamatos és optimális fejlődésbe. Edzőként a legkorszerűbb módszerekkel tudlak vezetni, hogy teljesítményben és eredményekben is elérhesd a kitűzött céljaidat. Te megmondod mit szeretnél, én mondom, hogy mindezt hogyan tudjuk elérni.
Tovább
Kertész Balázs
Szia, Balázs vagyok, a Plandurance futóedzője. Nagyon fontosnak tartom, hogy élvezd azt, amit csinálsz. Ha a futás a szenvedélyeddé válik, akkor az eredmények is jönni fognak. Sportolóimnak minden konzultációnál megemlítem, ne a sikert, hanem az élvezetet vadásszák. Nemcsak az edzéseidre koncentrálok, hanem a magánéletedet is figyelembe veszem. Nekem a legfontosabb, hogy bízzunk egymásban és a futás fontos része legyen az életvitelednek.
Tovább
Stokinger Zoltán
Szia, Stoki vagyok, a Plandurance futóedzője. Mint a legtöbb futó, talán te is, én is úgy kezdtem, hogy a futáshoz nem kell több, mint két láb. Minden sportágban, ha szakszerűen szeretnéd csinálni, szükséged van szakemberre. A közös munka során megtanulsz futni. Megtapasztalod te is, hogy a futás örömteli és élvezetes sport. Tudni fogod, hogyan csináld jól és szuper érzés lesz a felismerés, hogy mire is vagy képes valójában.
Tovább
Előző
Következő

Gyakran ismételt kérdések

Ezek a kérdések benned is felmerülhetnek!

Az edzésterv távjától és szintjétől függően három négy, öt, vagy akár hat edzésed is lehet. Nézd meg a kiválasztott edzésterv leírásában és olyan tervet válassz, ami reálisan tartható az egyéb elfoglaltságaid mellett!

Egy sportórával nagyon kényelmes az edzések naplózása és követése, van olyan sportóra, ami levezényli számodra a strukturált edzéseket, de ennek ellenére nem feltétlenül szükséges egy ilyen nagy beruházás az első hónapokban! Egy okostelefon és egy bluetooth-rendszerű pulzuspánt is már elegendő lehet ahhoz, hogy nyomon kövessük az edzéseidet.

Igen! A mai sportórákkal és telefonos alkalmazásokkal mi úgy látunk rólad minden adatot, hogy nem kell, hogy egy városban, vagy akár egy földrészen legyünk! Vannak sportolóink Kínából, Japánból, Kanadából, meg persze Európában is szinte minden országból.

Edzésnaplózó alkalmazásunkat úgy fejlesztettük ki, hogy  a legnagyobb és legelterjedtebb sportóra márkákkal legyen adatátviteli kapcsolata (Garmin, Polar), de szinte minden egyéb okoskarkötő, okosóra felé megoldottuk a kapcsolatot. Ha bizonytalan lennél, keresd fel az óraösszekapcsolás oldalunkat, vagy írj ügyfélszolgálatunknak, az ugyfelszolgalat@plandurance.hu címre!

Folytasd a következő héttel, de kb 20%-nyit könnyíts rajta, vagy az edzés hosszában, vagy a gyors részek kihagyásával.

Technikailag igen, de nem javasoljuk, mert a pihenőnapok betartása az edzésnapok között nagyon fontos. Arra ügyelj, hogy három pihenőnap már ne legyen egymás után.
Ha kimaradt egy edzés, akkor semmiképp se pótold úgy, hogy egy nap kétszer futsz!

Az edzésnapok egymásutánisága nagyon fontos, semmiképp ne cseréld fel őket!

A bemelegítés legyen a leglassabb része az edzésednek. A levezetéskor pedig ha nem megy le a pulzusod, az sem baj, ha gyalogolsz.

Két kihagyott edzés után már ne pótolj, folytasd a tervet a következővel.

Próbálj a kiírt pulzustartományban maradni, de a felső értékét semmiképp se lépd át, lassíts vagy ha szükséges, sétálj bele.

Mi szeretjük a sütiket, akkor is, ha azok követnek minket! :-)
A sütik biztosítják ugyanis a weboldalunk hatékony működését, és azt is, hogy a marketingünk korszerű legyen. De ez Neked is jó. Így tudunk például megvédeni attól, hogy ne zaklassunk felesleges reklámokkal.
Éppen ezért cookie-kat ("sütiket") és más követő megoldásokat használunk,  bizonyos adatokat átadunk külső partnereknek, például Facebooknak vagy a Google-nek, ha hozzájárulsz a [Mindet elfogadom] gombra kattintással.
Ha szeretnéd, Te magad is eldöntheted az Adatvédelmi beállítások linkre kattintva, mihez járulsz hozzá, és át tudod nézni a részleteket az Adatkezelési tájékoztatónkban. Későbbiekben is változtathatsz, a bal alsó sarokban található fogaskerékre kattintva.
Most pedig arra kérünk, járulj hozzá a sütik és követőkódok használatához a [Mindet elfogadom] gomb megnyomásával!

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Szeretnénk minél személyreszabottabb élményeket és szolgáltatásokat nyújtani a weboldalunkon és azon túl is. Ezért használunk un. sütiket és követőkódokat, és ezért adunk át bizonyos adatokat külső partnereknek. Ezeknek a funkcióknak egy része, amik a rendszer üzemeltetéséhez szükséges, azonnal elindul, egy másik részét viszont Te tudod szabályozni ezen a felületen az egyes kategóriákban, amelyeknél a nevekre kattintva meg tudod nézni a részleteket. További információkat az Adatkezelési tájékoztatónkban találsz. Arra kérünk, segítsd a munkánkat, és kattints az [ÖSSZES ENGEDÉLYEZÉSE] gombra!

A weboldal rendszerének működéséhez szükség van különböző beépülő modulokra és megoldásokra. Ezekhez tartozó sütiazonosítók találhatók itt.

wordpress_gdpr_allowed_services Szolgáltató: plandurance.hu Harmadik fél: - Célja: Cookie-banner hozzájárulásainak kezelése. Elavul: 6 hónap Típus: HTTP süti wordpress_gdpr_cookies_allowed Szolgáltató: plandurance.hu Harmadik fél: - Célja: Cookie-banner hozzájárulásainak kezelése. Elavul: 6 hónap Típus: HTTP süti wordpress_gdpr_cookies_declined Szolgáltató: plandurance.hu Harmadik fél: - Célja: Cookie-banner hozzájárulásainak kezelése. Elavul: 6 hónap Típus: HTTP süti

Összes tiltása
Összes engedélyezése