Nagy Mariann

Tudom, hogy milyen érzés hosszú kihagyás után edzőcipőt húzni, szembesülni a korábbinál jóval gyengébb teljesítménnyel. Türelmesen, lassan fejlődni arra a szintre, ahol már voltam egyszer. Ez az én specialitásom, a saját tapasztalatom és tanulmányaim összessége, hogy felnőttként, visszatérőként elindulhass, fejlődj és elérhess olyan célokat, amelyekhez kitartó, folyamatos munka szükséges.

Fiatalon volt egy elképzelésem, hogy milyen egy sportos élet. Ma már tudom, hogy a legszebb, legvadabb, legszínesebb elképzeléseim sem közelítették meg a valóságot!

Néhány tény a tanulmányaimról, tapasztalataimról, sikereimről és rólam

Sporteredményeim:
– Legjobb félmaraton: 1:48:00
– Legjobb maraton: 4:17:43
– 6 órás: 51,7 km
– 2018. Balatonfüred sprint táv korosztályos 3. hely

– 2019. Balatonkenese középtáv korosztályos 2. hely
– 2019. Tata középtáv korosztályos 1. hely
– 200m gyors 02:48,81 1. hely Hódmezővásárhely
– 100m pillangó 01:27,84 1. hely Budapest
– Aquatlon 2020 országos bajnokság 3.hely
– 2019. Csongrád 3000m 1. hely
– 2020. Gyula 100m pillangó 1:24:25
– 2021. Velence my575challenge versenysorozat triatlon rövidtáv-szezonnyitó verseny – korosztályos 3. hely
– 2021 Agádr rövidtáv korosztályos 1.

Edzőként a legfontosabb feladatomnak tartom azt, hogy:
szakmailag hitelesen segítsem a sportolókat céljaik elérésében.

Képesítések:
– BSA – sportedző (triatlon) 54 813 02
– BSA – sportedző (Aerobic oktató) 54 813 02
– TRX Suspension Training Course Rmed Akadémia
– TRX Bootcamp Rmed Akadémia
– Running Strong Workshop Rmed Akadémia
– A mozgás biomechanikája tanfolyam Movement Clinic

Azért lettem edző, mert:
azt a sok tudást, amit folyamatosan szív magába az ember, át szeretném adni másoknak is, és ezáltal hozzásegíteni őket a céljaikhoz.⁣

Államilag elismert edzői végzettséggel rendelkező oktató.

A Stryd erőedzők segítségével a legtöbbet hozhatja ki Stryd élményéből.

A sztorim

Mini él(etlen)sportolói karrierem

Ha valaki a sportban találja meg a hivatását, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy amióta csak megtanult járni, a sportban sikeres. Saját példám is igazolja, hogy nincs feltétlenül így és igenis, felnőtt kezdőként is jöhetnek a sikerek – legyen az versenycél vagy az aktív, sportos életmód. Oviban még kicsi voltam és lassú, viszont konokul kitartó, ezért szüleim testnevelés tagozatos iskolába írattak és úszni kezdtem. Töretlen lelkesedéssel fogadtam minden kihívást, edzést, de korosztályomhoz képest nem voltam sem gyors, sem erős. Mindezek ellenére éveken át versenyeztem, kisebb rendezvényeken dobogóra is állhattam, rendre a második voltam. 

De a legtöbb korai szép emlékem mozgáshoz kötődik. Emlékszem a hajnali edzésekre, a kinti medencénél a fejünk felett repkedő varjakra, a véget nem érő nyári hetekre az uszodában. A testnevelés órák újabb és újabb feladataira. Soha nem tudtam, hogy hány kör van még hátra, meddig kell még kitartani.

Fiatalon is a kihívásokat keresve

Majd a versenyúszós évek végetértek, lezárult ez a korszak és a teljesítménytúrák kerültek előtérbe, úgy gondolom ezek nagyon jól megalapozták az állóképességemet. Mivel nem voltam kiemelt sportoló, nem számított és úgy tűnt, az én életemet nem a sport fogja meghatározni. A gimis években kedvtelésből mindenféle sportágban kipróbáltam magam, még boxolni is jártam és versenyeztem az első magyarországi FitKid versenyeken. Most felnőtt fejjel, sportolóként és futóedzőként visszagondolva nem is értem, hogy a gimis ökölvívó edzések futásain, hogy nem kaptam rá jobban az ízére, hiszen mindig nagyon élveztem. Sőt, különösen télen! Imádtam, amikor pólóban futottunk és kipirultunk a hideg levegőn! Szóval ott már sejthető lett volna valami, de ugye, fiatalság…

Feleség és anya lettem

Egyetemistaként kikapcsolódás gyanánt spinning edzésre és konditerembe jártam. Ha szemfüles vagy láthatod, hogy úszással kezdtem, majd futottam, aztán szépen lassan a kerékpár is felkerült a palettára. Gyönyörűen haladtam a triatlon felé vezető úton, csak, akkor még nem tudtam. Férjhez mentem és a nászutunkon keresztül-kasul bebarangoltuk a Mecseket. Emlékszem az erdei túrákon mindig tátott szájjal néztem a terepfutókat, de akkor még nem gondoltam volna, hogy egyszer ez a sportág is a munkám része lesz. Férjemmel a családalapításra koncentráltunk. 2008-ban édesanya lettem. Nagyon vártam, mert tele volt kihívásokkal. Szerettem volna fitt és energikus maradni. Elkezdődött a csajos sportok időszaka: barátnőkkel súlyzós és spinning edzésekre jártunk. A kondiban szigorúan futópadon edzettünk, mert lehetett közben beszélgetni. Ismét szuper formában voltam és ismét egy csodás időszak vette kezdetét, 2010-ben újra babát vártunk férjemmel. Spoilerezek, aztán még kétszer (2012 és 2015-ben) kopogtatott nálunk a gólya, így négy fantasztikus kópé anyukája lehetek. Mindegyik terhességem más volt, így mindegyik alatt egészen másképp játszott szerepet a mozgás az életemben. De egy biztos volt: mindegyik után újrakezdtem, a kitartásom töretlen maradt.

Négyszeres anyukaként triatlonista és edző​

Nos, életutamból láthatod, hogy a sport, mint karrier sok-sok éven át háttérszereplő volt. De mindig ott volt bennem a hiányérzet, a csodálat az aktív életet élő, felnőttként is kitartóan sportoló emberek felé. Minden szülés után újra és újra formába akartam lendülni, amikor pedig sikerült, nagyon büszke voltam magamra. Azt gondoltam, szeretnék másoknak is segíteni, megmutatni, hogy mindig el lehet kezdeni és azt, hogy milyen jó érzés ez. Elhatároztam, edző leszek, az elhatározásból pedig valóság lett. Ráleltem a valódi hivatásomra, amiért nap, mint nap örömmel kelek, ami megunhatatlan, ami folyamatos tanulást igényel, amivel példát mutathatok a gyermekeimnek, és amivel már számos tanítványomnak tettem a sportot az élete fontos részévé.

Tovább olvasom

Hogyan fogunk együtt dolgozni?

Megismerkedünk és meghatározzuk a céljaidat. Az edzéstervedet hozzád igazítom, a te életedhez és célkitűzéseidhez.

A közös munkánk első lépése a “welcome hívás” az első edzői konzultáció, ahol megbeszéljük a kiinduló állapotodat. Mi a célod, heti hány alkalommal és milyen munkahelyi, családi limitációid vannak.

A számodra legideálisabb terhelés meghatározása érdekében az első edzésed egy tesztfutás lesz. Ennek segítségével tudom meghatározni a szervezetedre jellemző, egyéni intenzitásprofilodat.

A konzultációnk, majd a tesztfutás kiértékelése után elkezdődik a közös munka. Az adatok és információk birtokában összeállítom az életritmusodhoz igazodó, érthető, követhető edzéstervet.

Monitorozom az edzéseidet, konzultálunk és szükség esetén újratervezünk. A személyre szabott edzéstervet a havi konzultáció teszi teljessé. Ezeken a konzultációkon visszajelzést adok az elvégzett munkáról.

Ajándék minden új sportolónknak!

Egyéni intenzitási zónáid és alkalmazási javaslatuk

Ez egy teljes egészében rád szabott, a te szervezeted működése alapján írt e-book! 

Szakmai könyvtár

Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy olvasóinkkal és sportolóinkkal megosszuk tudásunkat, ezért hétről hétre rövidebb-hosszabb videókkal, szakmai anyagokkal csillapítjuk az arra fogékony futók tudásszomját.

Facebook csoport

Közösséghez tartozni jó érzés, egy motiváló, inspiráló, energiával teli közösséghez pedig felemelő! A Plandurance Clubban mindegy, milyen szinten vagy, találsz hozzád hasonló futókat és inspiráló történeteket.

Sportolóim írták

Miért a Plandurance?

Világbajnok edzéstervek kezdő futóknak is

A szakmai munkát Lőrincz Olivér irányítja, aki itthon az állóképességi rekreációs és a versenysportolók egyénre szabott online edzésvezetésének úttörője. Több, mint 20 éves szakmai útja során sok száz sportolót segített céljai elérésében, jelenleg az ország egyedüli világbajnok tanítvánnyal és 7x Spartathlon győzelemmel rendelkező edzője. Olivér tudása, tapasztalata és edzői filozófiája adja azt a bázist, amire folyamatosan építkezünk, és amivel részesei lehetünk sok szép sport- és emberi sikernek, élvonalbeli és hobbifutó tanítványainkkal egyaránt. 

Plandurance360 - Magyar nyelvű edzésnapló

Az online edzéstervezés egyik óriási előnye, hogy bárhonnan, lokációtól függetlenül lehetővé teszi a közös munkát. A közös munka egyik oldalán a sportoló, másikon az edzője. A sportolónak is jó, ha az edzői háttérrendszer világos, informatív, jól működő és érthető. Az edzőnek pedig az optimális edzéskialakítás érdekében jól használható, precíz adatokra van szüksége, amit egy megfelelő szoftveres háttér diagramokba, táblázatokba forgat, számol és kalkulál. A metrikus adatok mellett természetesen a kommunikáció is kiemelten fontos a közös munkában. Ehhez, és egymás minél pontosabb megértéséhez elengedhetetlen, hogy egy nyelvet beszéljünk.

Kiemelt sportoló-edző kapcsolat

Az edző nem csak az az ember, aki edzéstervet ír. Támogat, válaszol a kérdéseidre, melletted van, amikor megakadsz, inspirál, amikor motivációra van szükséged. Segít a reális célok kitűzésében és megvalósításában. Neki TE vagy a legfontosabb! Személyes igényeid, céljaid és természetesen egyéni élettani mutatóid is komoly figyelmet kapnak az edzéseid tervezésében, annak érdekében, hogy fejlődj és ezáltal eredményes, illetve boldog futó legyél! Az edződdel mindent megbeszélhetsz, ami a futással kapcsolatos. A kapcsolatotok folyamatos lesz, frekventáltan konzultálhatsz vele.

100% fejlődési garancia

Több ezer emberrel együtt tudjuk, hogy a módszer működik, ezért bátran vállaljuk, hogy ha az első három hónapod elteltével úgy érzed, nem fejlődtél (és az edzéseid legalább 80%-t a kiírás szerint teljesítetted), akkor a következő három hónapodban ingyen viszünk tovább.

60 napos pénzvisszafizetési garancia

Az első hónapban eldöntheted, hogy valóban úgy alakulnak-e a dolgok, ahogyan elképzelted. Ha az első 60 napod után úgy véled, szeretnéd inkább lemondani, akkor mindenfajta kötelezettség nélkül megteheted. Azt viszont megköszönjük, ha őszintén elmondod nekünk, mi az oka annak, hogy így döntöttél.

Csomagjaink

Futás - egyéni edzéstervezés
Adatok

Kérlek, adj meg egy jelszót a felhasználói fiókodhoz!
Add meg, hogy mikor tudunk elérni telefonon
Számlázási adatok

Nagy Mariann
Nagy Mariann

Ismerd meg kollégáimat is!

Ismerd meg kollégáimat is!

Lőrincz Olivér
Lőrincz Olivér vagyok, a Plandurance sportszakmai vezetője. Ultramaratoni távra specializálódott edzőként hosszútávfutók felkészülését irányítom és segítek állóképességük fejlesztésében. A sportolóimmal elért eredmények önmagukért beszélnek.
Megnézem
Moós Gergely
Gergő vagyok, a Plandurance társalapítója és futóedzője. Talán Dagadt Köcsögként hallottál rólam először. Szeretnélek motiválni, hogy fuss, vagy ha még nem megy, akkor se keseredj el, hanem gyalogolj! A lényeg, hogy kezdj el mozogni és ne add fel! Hidd el, pontosan tudom, min mész keresztül.
Megnézem
Csatáry Kristóf
Kristóf vagyok, a Plandurance futóedzője. Szeretnélek segíteni abban, hogy olyan edzésterv alapján fuss, ami az egyéni fittségi állapotodnak megfelelő és jól beilleszthető az életedbe is. Tudom, hogy mindennap rengeteg területen kell teljesítened, ezért hétről hétre úgy építem fel az edzéseidet, hogy az idődbe is beleférjen és a fejlődésed is folyamatos legyen.
Megnézem
Stokinger Zoltán
Stoki vagyok, a Plandurance futóedzője. Mint a legtöbb futó, talán te is, én is úgy kezdtem, hogy a futáshoz nem kell több, mint két láb. Minden sportágban, ha szakszerűen szeretnéd csinálni, szükséged van szakemberre. A közös munka során megtanulsz futni. Megtapasztalod te is, hogy a futás örömteli és élvezetes sport. Tudni fogod, hogyan csináld jól és szuper érzés lesz a felismerés, hogy mire is vagy képes valójában.
Megnézem
Tengel Judit
Judit vagyok, Plandurance edzőként (és táplálkozási tanácsadásaim során is) fontosnak tartom, hogy mindamellett, hogy meg legyen fogalmazva a „miértünk” és legyen egy kitűzött célunk, az ehhez vezető utat is mindinkább élvezetessé kell tenni.
Megnézem
Előző
Következő

Gyakran ismételt kérdések

Ezek a kérdések benned is felmerülhetnek!

Annyi, amennyi az életritmusodba belefér és a kitűzött céljaid felé vezet. A közös munkát mindig egy beszélgetéssel kezdjük, ahol az edződ számára kiderül, hogy milyen családi, munkahelyi limitációid vannak. Itt közösen meg tudjátok határozni, hogy az előttetek álló időszakban melyik napokon, milyen hosszú edzés fér bele. Ezen persze bármikor, bármelyik havi konzultáció alkalmával változtathatsz.

A napi edzések hosszát szintén közösen alakítjuk ki. Nem neked kell az edzéstervhez alkalmazkodni, hanem az edzésterv fog a te életedhez, lehetőségeidhez alkalmazkodni.

Egy sportórával nagyon kényelmes az edzések naplózása és követése, van olyan sportóra, ami levezényli számodra a strukturált edzéseket, de ennek ellenére nem feltétlenül szükséges egy ilyen nagy beruházás az első hónapokban! Egy okostelefon és egy bluetooth-rendszerű pulzuspánt is már elegendő lehet ahhoz, hogy nyomon kövessük az edzéseidet.

Igen! A mai sportórákkal és telefonos alkalmazásokkal mi úgy látunk rólad minden adatot, hogy nem kell, hogy egy városban, vagy akár egy földrészen legyünk! Vannak sportolóink Kínából, Japánból, Kanadából, meg persze Európában is szinte minden országból.

Edzésnaplózó alkalmazásunkat úgy fejlesztettük ki, hogy  a legnagyobb és legelterjedtebb sportóra márkákkal legyen adatátviteli kapcsolata (Garmin, Polar), de szinte minden egyéb okoskarkötő, okosóra felé megoldottuk a kapcsolatot. Ha bizonytalan lennél, keresd fel az óraösszekapcsolás oldalunkat, vagy írj ügyfélszolgálatunknak, az ugyfelszolgalat@plandurance.hu címre!

A hűségprogram keretében 12 hónap hűséget vállalhatsz, amiért mi 5.000 forint kedvezményt adunk neked a havidíjunkból! Csak akkor válaszd ezt a lehetőséget, ha már ismersz minket, ismered az edződet, mert ha a hűségprogram ideje alatt meggondolod magad, akkor két hónap edzéstervezési díjat számolunk fel.

Igen! A hűségprogram egy éves időszaka alatt bármikor tudsz indoklás nélkül 4 hetet szüneteltetni. Hűségprogram nélkül a betegséget igazoló dokumentummal és az edződdel folyamatosan kapcsolatot tartva szintén van mód az előfizetés szüneteltetésére.

Minden hónap elején egy elektronikus számlát (PDF) állítunk ki számodra, amit banki utalással tudsz rendezni. A sportolóink nagy része rendszeres utalást rögzített a banki rendszerében, neked is ezt javasoljuk!

Ha a hónap első hetében, vagy közepe táján indulunk és legalább két hetet tudunk neked tervezni, akkor egy időarányos, félhavi számlát állítunk ki részedre. Minden más esetben az első heted grátisz.

Plandurance sportolóként egyedi kedvezménnyel vásárolhatsz partnereinknél sportfelszereléseket, kiegészítőket. 

FEJLŐDNI ÖRÖM

Edzéstervek pont neked
A Plandurance egy futókkal, állóképességi sportolókkal dolgozó szakmai műhely, ahol Lőrincz Olivér hétszeres Spartathlon győztes és világbajnok mesteredző szakmai vezetésével tudunk segíteni az életmódváltásban és az egészség megőrzésében. Célunk partnernek lenni egy egészségesebb társadalom kialakításában és hogy megmutassuk neked is: fejlődni öröm!

© 2021 Plandurance Kft. 1183 Budapest, Alpár u. 11.

Mi szeretjük a sütiket, akkor is, ha azok követnek minket! :-)
A sütik biztosítják ugyanis a weboldalunk hatékony működését, és azt is, hogy a marketingünk korszerű legyen. De ez Neked is jó. Így tudunk például megvédeni attól, hogy ne zaklassunk felesleges reklámokkal.
Éppen ezért cookie-kat ("sütiket") és más követő megoldásokat használunk,  bizonyos adatokat átadunk külső partnereknek, például Facebooknak vagy a Google-nek, ha hozzájárulsz a [Mindet elfogadom] gombra kattintással.
Ha szeretnéd, Te magad is eldöntheted az Adatvédelmi beállítások linkre kattintva, mihez járulsz hozzá, és át tudod nézni a részleteket az Adatkezelési tájékoztatónkban. Későbbiekben is változtathatsz, a bal alsó sarokban található fogaskerékre kattintva.
Most pedig arra kérünk, járulj hozzá a sütik és követőkódok használatához a [Mindet elfogadom] gomb megnyomásával!

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Szeretnénk minél személyreszabottabb élményeket és szolgáltatásokat nyújtani a weboldalunkon és azon túl is. Ezért használunk un. sütiket és követőkódokat, és ezért adunk át bizonyos adatokat külső partnereknek. Ezeknek a funkcióknak egy része, amik a rendszer üzemeltetéséhez szükséges, azonnal elindul, egy másik részét viszont Te tudod szabályozni ezen a felületen az egyes kategóriákban, amelyeknél a nevekre kattintva meg tudod nézni a részleteket. További információkat az Adatkezelési tájékoztatónkban találsz. Arra kérünk, segítsd a munkánkat, és kattints az [ÖSSZES ENGEDÉLYEZÉSE] gombra!

A weboldal rendszerének működéséhez szükség van különböző beépülő modulokra és megoldásokra. Ezekhez tartozó sütiazonosítók találhatók itt.

wordpress_gdpr_allowed_services Szolgáltató: plandurance.hu Harmadik fél: - Célja: Cookie-banner hozzájárulásainak kezelése. Elavul: 6 hónap Típus: HTTP süti wordpress_gdpr_cookies_allowed Szolgáltató: plandurance.hu Harmadik fél: - Célja: Cookie-banner hozzájárulásainak kezelése. Elavul: 6 hónap Típus: HTTP süti wordpress_gdpr_cookies_declined Szolgáltató: plandurance.hu Harmadik fél: - Célja: Cookie-banner hozzájárulásainak kezelése. Elavul: 6 hónap Típus: HTTP süti

Összes tiltása
Összes engedélyezése