Csatáry Kristóf

Úgy gondolom, mindenkinek a saját jelenlegi állapotát figyelembe véve kell felállítani a kihívást jelentő megmérettetéseket. Ha most még úgy érzed, hogy számodra lehetetlennek tűnik lefutni egy félmaratont, vagy akár a maraton feletti távot, akkor se félj megtenni a felkészüléshez szükséges első edzéseket. Közös erővel pedig, a korábban leküzdhetetlen távok is teljesíthetővé válnak.

A sport mindig is része volt az életemnek, de saját sikereimnél nagyobb örömet okoz más embereknek segíteni a fejlődését.

Néhány tény a tanulmányaimról, tapasztalataimról, sikereimről és rólam

Sporteredményeim:
– Félmaraton: 1:34:04″
– Maraton: 4:03:06″

Edzőként a legfontosabb feladatomnak tartom azt, hogy:
megmutassam a sportolóknak, hogy tudatosabb edzésekkel és modern edzéselméleti felfogással, milyen sikereket tudnak elérni.

Képesítések:
– 2018 – Testnevelő-edző diploma

Azért lettem edző, mert:
azt vettem észre, hogy minden edzéssel kapcsolatos könyv, kutatás, iskola érdekel, azóta pedig élvezem, hogy közvetlen tudok segíteni futóknak.

A sztorim

A kezdetek

A hosszútávfutás és tudományos háttere már jócskán felnőtt koromban kezdett érdekelni. Először 2012-ben foglalkoztam pulzusméréssel és ezzel kapcsolatos szakirodalommal. Ugyanebben az évben sok versenyen is részt vettem és a 21 km-es táv volt az, amin úgy éreztem, magamhoz képest a legjobb eredményt tudom elérni. Fejlődni akartam és akkoriban Gergő szervezett egy előadást, ahol Olivér volt a vendége és az ott elhangzottak nagy hatással voltak rám.

Egyre jobban érdekelt a tudományos oldal

Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy miként lehetne jobban csinálni az edzéseket, egyszerűen úgy éreztem minél többet olvasok, annál több kérdésem van. Hogy csillapítsam tudásszomjam, jelentkeztem a Testnevelési Egyetemre. Persze, a történet nem volt ennyire egyszerű, hogy gondolok egyet és máris a testnevelő-edző szakon találom magam. Kiderült, előkövetelmény a testnevelés érettségi, így vissza zuttyantam az iskolapadba és fél év múlva az emelt szintű testnevelési érettségin álltam a bizottság előtt. Sikeresen vizsgáztam és már fordultam is be az egyetem kapuján, lobogtatva a frissen szerzett papírt, ami megnyitotta előttem a kapukat. Az egyetemi évek alatt volt szerencsém az élettani és biokémiai folyamatokat jobban megérteni, melyek most elképesztően hasznos és fontos ismeretek az edzéstervezés során.

Megtaláltam a saját utam

Az egyetemi éveim alatt azt vettem észre, hogy a hazai atlétikában kevés szó esik azokról a tömegekről, akik felnőttként találnak rá a sportolás örömére. Engem pedig nagyon foglalkoztatott az ő sorsuk, ezért a szakdolgozatom témájaként is az amatőr hosszútávfutást választottam. Érdekelt, hogy mit tudnak a helyes edzésterhelésről közvetlen azok az emberek, akik viszonylag későn indulva szeretnének különböző célokat megvalósítani a hosszútávfutásban. A dolgozattal kapcsolatban kerestem fel Gergőt, hogy segítsen. A beszélgetés eredménye pedig láthatod, ez lett. A diploma után elsőként csatlakoztam Gergőhöz és Olivérhez, hogy képviselői legyünk a hazai amatőr futók minőségi edzéstervezésének. A kezdetektől büszkén erősítem a Plandurance csapatát, mert szakmai szempontból a legszínvonalasabb helyen vagyok, ahol csak lehetek.

A Plandurance

Jelenleg elég széles a sportolói kör, akiknek segítem a felkészülését a Plandurance edzőjeként. A teljesen kezdőtől az ultra távokig úgy érzem, sikerül megtalálni a futókkal a közös hangot. Örülök annak, hogy széles körű tapasztalatot tudtam gyűjteni az elmúlt években a különböző távú eseményekre való felkészítések alatt. Én ugyanazt az örömöt érzem, amikor a közös munka eredményeként valaki lefutja élete első 5km-ét, mintha élete első 100km-es versenyén sikerülne célba érnie.

Tovább olvasom

Hogyan fogunk együtt dolgozni?

Megismerkedünk és meghatározzuk a céljaidat. Az edzéstervedet hozzád igazítom, a te életedhez és célkitűzéseidhez.

A közös munkánk első lépése a “welcome hívás” az első edzői konzultáció, ahol megbeszéljük a kiinduló állapotodat. Mi a célod, heti hány alkalommal és milyen munkahelyi, családi limitációid vannak.

A számodra legideálisabb terhelés meghatározása érdekében az első edzésed egy tesztfutás lesz. Ennek segítségével tudom meghatározni a szervezetedre jellemző, egyéni intenzitásprofilodat.

A konzultációnk, majd a tesztfutás kiértékelése után elkezdődik a közös munka. Az adatok és információk birtokában összeállítom az életritmusodhoz igazodó, érthető, követhető edzéstervet.

Monitorozom az edzéseidet, konzultálunk és szükség esetén újratervezünk. A személyre szabott edzéstervet a havi konzultáció teszi teljessé. Ezeken a konzultációkon visszajelzést adok az elvégzett munkáról.

Ajándék minden új sportolónknak!

Egyéni intenzitási zónáid és alkalmazási javaslatuk

Ez egy teljes egészében rád szabott, a te szervezeted működése alapján írt e-book! 

Szakmai könyvtár

Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy olvasóinkkal és sportolóinkkal megosszuk tudásunkat, ezért hétről hétre rövidebb-hosszabb videókkal, szakmai anyagokkal csillapítjuk az arra fogékony futók tudásszomját.

Facebook csoport

Közösséghez tartozni jó érzés, egy motiváló, inspiráló, energiával teli közösséghez pedig felemelő! A Plandurance Clubban mindegy, milyen szinten vagy, találsz hozzád hasonló futókat és inspiráló történeteket.

Sportolóim írták

Miért a Plandurance?

Világbajnok edzéstervek kezdő futóknak is

A szakmai munkát Lőrincz Olivér irányítja, aki itthon az állóképességi rekreációs és a versenysportolók egyénre szabott online edzésvezetésének úttörője. Több, mint 20 éves szakmai útja során sok száz sportolót segített céljai elérésében, jelenleg az ország egyedüli világbajnok tanítvánnyal és 7x Spartathlon győzelemmel rendelkező edzője. Olivér tudása, tapasztalata és edzői filozófiája adja azt a bázist, amire folyamatosan építkezünk, és amivel részesei lehetünk sok szép sport- és emberi sikernek, élvonalbeli és hobbifutó tanítványainkkal egyaránt. 

Plandurance360 - Magyar nyelvű edzésnapló

Az online edzéstervezés egyik óriási előnye, hogy bárhonnan, lokációtól függetlenül lehetővé teszi a közös munkát. A közös munka egyik oldalán a sportoló, másikon az edzője. A sportolónak is jó, ha az edzői háttérrendszer világos, informatív, jól működő és érthető. Az edzőnek pedig az optimális edzéskialakítás érdekében jól használható, precíz adatokra van szüksége, amit egy megfelelő szoftveres háttér diagramokba, táblázatokba forgat, számol és kalkulál. A metrikus adatok mellett természetesen a kommunikáció is kiemelten fontos a közös munkában. Ehhez, és egymás minél pontosabb megértéséhez elengedhetetlen, hogy egy nyelvet beszéljünk.

Kiemelt sportoló-edző kapcsolat

Az edző nem csak az az ember, aki edzéstervet ír. Támogat, válaszol a kérdéseidre, melletted van, amikor megakadsz, inspirál, amikor motivációra van szükséged. Segít a reális célok kitűzésében és megvalósításában. Neki TE vagy a legfontosabb! Személyes igényeid, céljaid és természetesen egyéni élettani mutatóid is komoly figyelmet kapnak az edzéseid tervezésében, annak érdekében, hogy fejlődj és ezáltal eredményes, illetve boldog futó legyél! Az edződdel mindent megbeszélhetsz, ami a futással kapcsolatos. A kapcsolatotok folyamatos lesz, frekventáltan konzultálhatsz vele.

100% fejlődési garancia

Több ezer emberrel együtt tudjuk, hogy a módszer működik, ezért bátran vállaljuk, hogy ha az első három hónapod elteltével úgy érzed, nem fejlődtél (és az edzéseid legalább 80%-t a kiírás szerint teljesítetted), akkor a következő három hónapodban ingyen viszünk tovább.

60 napos pénzvisszafizetési garancia

Az első hónapban eldöntheted, hogy valóban úgy alakulnak-e a dolgok, ahogyan elképzelted. Ha az első 60 napod után úgy véled, szeretnéd inkább lemondani, akkor mindenfajta kötelezettség nélkül megteheted. Azt viszont megköszönjük, ha őszintén elmondod nekünk, mi az oka annak, hogy így döntöttél.

Csomagjaink

Futás - egyéni edzéstervezés
Adatok

Kérlek, adj meg egy jelszót a felhasználói fiókodhoz!
Add meg, hogy mikor tudunk elérni telefonon
Számlázási adatok

Csatáry Kristóf
Csatáry Kristóf

Ismerd meg kollégáimat is!

Ismerd meg kollégáimat is!

Lőrincz Olivér
Olivér vagyok, a Plandurance sportszakmai vezetője. Ultramaratoni távra specializálódott edzőként hosszútávfutók felkészülését irányítom és segítek állóképességük fejlesztésében. A sportolóimmal elért eredmények önmagukért beszélnek.
Megnézem
Moós Gergely
Gergő vagyok, a Plandurance társalapítója és futóedzője. Talán Dagadt Köcsögként hallottál rólam először. Szeretnélek motiválni, hogy fuss, vagy ha még nem megy, akkor se keseredj el, hanem gyalogolj! A lényeg, hogy kezdj el mozogni és ne add fel! Hidd el, pontosan tudom, min mész keresztül.
Megnézem
Nagy Mariann
Mariann vagyok, a Plandurance triatlon- és futóedzője. Tudom milyen érzés hosszú kihagyás után edzőcipőt húzni, szembesülni a korábbinál jóval gyengébb teljesítménnyel. Türelmesen, lassan fejlődni arra a szintre, ahol már voltam egyszer. Ez az én specialitásom, a saját tapasztalatom és tanulmányaim összessége, hogy felnőttként, visszatérőként elindulhass, fejlődj és elérhess olyan célokat, amelyekhez kitartó, folyamatos munka szükséges.
Megnézem
Stokinger Zoltán
Stoki vagyok, a Plandurance futóedzője. Mint a legtöbb futó, talán te is, én is úgy kezdtem, hogy a futáshoz nem kell több, mint két láb. Minden sportágban, ha szakszerűen szeretnéd csinálni, szükséged van szakemberre. A közös munka során megtanulsz futni. Megtapasztalod te is, hogy a futás örömteli és élvezetes sport. Tudni fogod, hogyan csináld jól és szuper érzés lesz a felismerés, hogy mire is vagy képes valójában.
Megnézem
Tengel Judit
Judit vagyok, Plandurance edzőként (és táplálkozási tanácsadásaim során is) fontosnak tartom, hogy mindamellett, hogy meg legyen fogalmazva a „miértünk” és legyen egy kitűzött célunk, az ehhez vezető utat is mindinkább élvezetessé kell tenni.
Megnézem
Előző
Következő

Gyakran ismételt kérdések

Ezek a kérdések benned is felmerülhetnek!

Annyi, amennyi az életritmusodba belefér és a kitűzött céljaid felé vezet. A közös munkát mindig egy beszélgetéssel kezdjük, ahol az edződ számára kiderül, hogy milyen családi, munkahelyi limitációid vannak. Itt közösen meg tudjátok határozni, hogy az előttetek álló időszakban melyik napokon, milyen hosszú edzés fér bele. Ezen persze bármikor, bármelyik havi konzultáció alkalmával változtathatsz.

A napi edzések hosszát szintén közösen alakítjuk ki. Nem neked kell az edzéstervhez alkalmazkodni, hanem az edzésterv fog a te életedhez, lehetőségeidhez alkalmazkodni.

Egy sportórával nagyon kényelmes az edzések naplózása és követése, van olyan sportóra, ami levezényli számodra a strukturált edzéseket, de ennek ellenére nem feltétlenül szükséges egy ilyen nagy beruházás az első hónapokban! Egy okostelefon és egy bluetooth-rendszerű pulzuspánt is már elegendő lehet ahhoz, hogy nyomon kövessük az edzéseidet.

Igen! A mai sportórákkal és telefonos alkalmazásokkal mi úgy látunk rólad minden adatot, hogy nem kell, hogy egy városban, vagy akár egy földrészen legyünk! Vannak sportolóink Kínából, Japánból, Kanadából, meg persze Európában is szinte minden országból.

Edzésnaplózó alkalmazásunkat úgy fejlesztettük ki, hogy  a legnagyobb és legelterjedtebb sportóra márkákkal legyen adatátviteli kapcsolata (Garmin, Polar), de szinte minden egyéb okoskarkötő, okosóra felé megoldottuk a kapcsolatot. Ha bizonytalan lennél, keresd fel az óraösszekapcsolás oldalunkat, vagy írj ügyfélszolgálatunknak, az ugyfelszolgalat@plandurance.hu címre!

A hűségprogram keretében 12 hónap hűséget vállalhatsz, amiért mi 5.000 forint kedvezményt adunk neked a havidíjunkból! Csak akkor válaszd ezt a lehetőséget, ha már ismersz minket, ismered az edződet, mert ha a hűségprogram ideje alatt meggondolod magad, akkor két hónap edzéstervezési díjat számolunk fel.

Igen! A hűségprogram egy éves időszaka alatt bármikor tudsz indoklás nélkül 4 hetet szüneteltetni. Hűségprogram nélkül a betegséget igazoló dokumentummal és az edződdel folyamatosan kapcsolatot tartva szintén van mód az előfizetés szüneteltetésére.

Minden hónap elején egy elektronikus számlát (PDF) állítunk ki számodra, amit banki utalással tudsz rendezni. A sportolóink nagy része rendszeres utalást rögzített a banki rendszerében, neked is ezt javasoljuk!

Ha a hónap első hetében, vagy közepe táján indulunk és legalább két hetet tudunk neked tervezni, akkor egy időarányos, félhavi számlát állítunk ki részedre. Minden más esetben az első heted grátisz.

Plandurance sportolóként egyedi kedvezménnyel vásárolhatsz partnereinknél sportfelszereléseket, kiegészítőket. 

FEJLŐDNI ÖRÖM

Edzéstervek pont neked
A Plandurance egy futókkal, állóképességi sportolókkal dolgozó szakmai műhely, ahol Lőrincz Olivér hétszeres Spartathlon győztes és világbajnok mesteredző szakmai vezetésével tudunk segíteni az életmódváltásban és az egészség megőrzésében. Célunk partnernek lenni egy egészségesebb társadalom kialakításában és hogy megmutassuk neked is: fejlődni öröm!

© 2021 Plandurance Kft. 1183 Budapest, Alpár u. 11.

Mi szeretjük a sütiket, akkor is, ha azok követnek minket! :-)
A sütik biztosítják ugyanis a weboldalunk hatékony működését, és azt is, hogy a marketingünk korszerű legyen. De ez Neked is jó. Így tudunk például megvédeni attól, hogy ne zaklassunk felesleges reklámokkal.
Éppen ezért cookie-kat ("sütiket") és más követő megoldásokat használunk,  bizonyos adatokat átadunk külső partnereknek, például Facebooknak vagy a Google-nek, ha hozzájárulsz a [Mindet elfogadom] gombra kattintással.
Ha szeretnéd, Te magad is eldöntheted az Adatvédelmi beállítások linkre kattintva, mihez járulsz hozzá, és át tudod nézni a részleteket az Adatkezelési tájékoztatónkban. Későbbiekben is változtathatsz, a bal alsó sarokban található fogaskerékre kattintva.
Most pedig arra kérünk, járulj hozzá a sütik és követőkódok használatához a [Mindet elfogadom] gomb megnyomásával!

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások

Szeretnénk minél személyreszabottabb élményeket és szolgáltatásokat nyújtani a weboldalunkon és azon túl is. Ezért használunk un. sütiket és követőkódokat, és ezért adunk át bizonyos adatokat külső partnereknek. Ezeknek a funkcióknak egy része, amik a rendszer üzemeltetéséhez szükséges, azonnal elindul, egy másik részét viszont Te tudod szabályozni ezen a felületen az egyes kategóriákban, amelyeknél a nevekre kattintva meg tudod nézni a részleteket. További információkat az Adatkezelési tájékoztatónkban találsz. Arra kérünk, segítsd a munkánkat, és kattints az [ÖSSZES ENGEDÉLYEZÉSE] gombra!

A weboldal rendszerének működéséhez szükség van különböző beépülő modulokra és megoldásokra. Ezekhez tartozó sütiazonosítók találhatók itt.

wordpress_gdpr_allowed_services Szolgáltató: plandurance.hu Harmadik fél: - Célja: Cookie-banner hozzájárulásainak kezelése. Elavul: 6 hónap Típus: HTTP süti wordpress_gdpr_cookies_allowed Szolgáltató: plandurance.hu Harmadik fél: - Célja: Cookie-banner hozzájárulásainak kezelése. Elavul: 6 hónap Típus: HTTP süti wordpress_gdpr_cookies_declined Szolgáltató: plandurance.hu Harmadik fél: - Célja: Cookie-banner hozzájárulásainak kezelése. Elavul: 6 hónap Típus: HTTP süti

Összes tiltása
Összes engedélyezése